Nika (Veres Mónika) a Voice-ban

Emlékszel még Nikára? Papa ne félts? Várlak még? A tinisztár legnagyobb slágerei voltak 98-02 között. Most pedig Magyarország Hangja szeretne lenni.

Veres Mónika (tinisztár nevén Nika) 1985. December 4-én született. Már 4 éves korában énekelt a Magyar Rádió egyik műsorában. 1996-ban a Tökjó Show nevezetű műsor vezetője is volt az akkori Szív Tv-ben.

Legelső zenei albuma, melyet már többen ismernek, 1999-ben jelent meg Papa ne félts! címmel, amelyben megtalálható az album címét adó dal is, melyre biztosan többen emlékeznek még. Innentől kezdődött meg tinisztár énekesi pályafutása, mellyel néhány évig a közismert személyek közé is tartozott. Dalaiban többször közreműködött Ágnes Vanilla is, leginkább, mint szövegíró.

És ez még nem minden! A fiatal énekesnő (tiniénekes) 2001-ben eMeRTon-díjat is szerzett az év tini énekesnője kategóriában, továbbá 2011-ben Fonogram díjat nyert az év legjobb közreműködő zenésze kategóriában.

Nika: Akkor és Most

1999200020062008-20102012The Voice

(Sajnos nem igen található jó minőségű, régi felvétel róla)

Nika – Szememen át /1999/ | vissza a dátumokhoz

Nika – Papa ne félts! /1999/

Nika – Várlak még /2000/ | vissza a dátumokhoz

Nika a Dáridóban: Csak egy tánc /2000/

Nika – Csak egy tánc című daláról videoklip is készült a Monostori Erődben (Komárom), erről sajnos nem találtunk videót, így itt van helyette egy dáridós produkció a dalról:

56 csepp vér /2006/ | vissza a dátumokhoz

Egy hosszú szünet érkezett el Nika életében, mely idő alatt felnőtt, tanult, de az éneklést nem hagyta abba, és új színben, új hanggal újra a köztudatba került. Történt ugyanis, hogy főszerepet kapott az 56 csepp vér című musicalben, melyben Palcsó Tamással (Megasztár 2) játszik egy szerelmes párt.

Veres Mónika (Nika) és Palcsó Tomi (Megasztár 2.) az 56 csepp vér című musicalben

Veres Mónika (Nika) és Palcsó Tomi (Megasztár 2.) az 56 csepp vér című musicalben (otvenhatcseppver.hu)

Nika 2008 és 2010 között | vissza a dátumokhoz

2008-ban Alexandrával egy duettet énekelt Móni, Zárva a mennyország címmel

Veres Mónika feat Alexandra – Zárva a mennyország

Ezen időszak alatt több énekesi tevékenysége is volt a zeneiparban. A megasztár 2008-as és 2010-es szériájának állandó vokálosa, továbbá különböző zenei fesztiválokon is rendszeresen fellépett.

2012: Nika az Eurovíziós dalfesztiválon | vissza a dátumokhoz

2012-ben jelölt volt Veres Mónika az azerbajdzsáni Bakuban megrendezett Eurovíziós dalfesztiválon is, ahova aztán nem jutott ki, ugyanis a Compact Disco képviselte hazánkat. Nika az alábbi dallal versenyzet hazai társai mellett:

Veres Mónika – This Love (Eurovíziós Dalfesztivál)

2012: Veres Mónika a The Voice válogatásán | vissza a dátumokhoz

A legfrissebb történelmi pontra értünk el, a TV2 által megrendezett The Voice – Magyarország Hangja című tehetségkutató műsorhoz. Veres Mónika ugyanis jelentkezett a versenyre, melynek előzetes bemutatóját már láthattuk a korábbi adásban.

Sosem próbálkozott szólóénekesi karrieren Nika, de most remek ugrópont lehet számára, ha megnyeri a Magyarország Hangja címet, vagy ha komolyabb helyezést ér el. Külön örült annak Móni, hogy nem látták a Mesterek az arcát, ugyanis közülük többen ismerik is. Caramel-lel már énekelt együtt, Malek Andi is tanúja volt már éneklésének, Somló Tamással is ismerik egymást.

Ha érdekel Veres Mónika (Nika) alakítása a The Voice-ban, nézd péntek este a TV2-őt!

Az elmúlt adás versenyzőit videón az alábbi linkeken tudod visszanézni:

Mohamed FatimaKarai AnnaGájer BálintBakonyi ZsoltPleszkán ÉcskaSchwartz DávidSzécsi BöbeSzécsi Saci

További Voice híreket itt érhetsz el

Hasonló bejegyzések..

2 hozzászólás

 1. Mucus szerint:

  A helyesírással akadnak gondok.

  Pl nincs olyan szó, hogy emlékszenek. Inkább emlékeznek.

  Műsorvezető egybe írandó.
  Ágnes Vanilla 2 L betű.

  Sorolhatnám…

  • Szerkesztő szerint:

   Köszönjük az észrevételt, a hibákat javítottuk! Egyébként abban a formában a műsor vezetője külön is írható, a többi elírást korrigáltuk.

   Üdv.: Szerkesztő

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: