Nagy Feró lesz az X-faktor első mentora 2. rész

Kiderült, ki lesz az X-faktor egyik mentora. Az RTL Klub a Fókusz című műsorben jelentette be, hogy Nagy Feró fogja támogatni az új tehetségkutató jelentkezőit. Arra is fény derült, hogy még három másik mentor fog versengeni a show-ban. Az ő neveiket még nem ismerjük, de könnyen meggyűlhet majd a bajuk a szókimondó rockerrel.

Végre lehullt a lepel, kiderült, ki lesz az X-faktor első mentora. Az RTL hosszú hónapokig titkolózott, fokozta a feszültséget, és várakoztatta a rajongókat és jelentkezőket egyaránt. A médiában úgy harangozták be, mint akinek 250 dal és egymillió eladott lemez fűződik a nevéhez. Ez a bizonyos mentor nem más, mint Nagy Feró.

A Beatrice frontembere a hatvanon túl is aktívan képviseli a rock életérzést, de már korántsem az a polgárpukkasztó figura, mint a nyolcvanas években. Maga is több, főleg a rock műfajában sikeres zenekart segített annak idején, az ismertebbek közül a Bikini, a Moby Dick, a Pokolgép, vagy a Kispál és a Borz szárnypróbálgatásaiban volt szerepe. Nem meglepő tehát, hogy magáénak érzi a menedzseléssel és útmutatással kapcsolatos mentori feladatokat.

Feró eleinte ugyan ódzkodott, hogy holmi „énekverseny” zsűrije legyen, de miután a műsor készítői részletesebben is megismertették vele a mentori szerepet, egyre jobban kezdte érdekelni őt a dolog. Saját bevallása szerint nagyszerű érzés az, ha a saját tudása átadásával segítheti a fiatal tehetségeket, és ha valamelyikük tényleg szupersztár lesz, az számára is dicsőség. Azt azonban kijelentette, hogy a betanult ál-előadásokat ki nem állhatja, és bár főleg rockzenei vonalon tevékenykedett, nem fogja a tehetségeket ebbe az irányba befolyásolni.

Nagy Feró már 1963-ban elkezdett zenélni, a Beatrice pedig 1970-ben indult, még női beat-zenekarként. Nyolc évvel később az ő vezetésével, már rockot játszva betört a magyar zenei életbe. „A nemzet csótányaként” is ismert zenész és producer a ’90-es években a szélsőjobb oldalán politizált, majd ezzel szakítva sokadvirágzását élte a Beatricével. Néhány éve önéletrajzi könyve jelent meg, és ma is zenél. A Beatricét az utóbbi időben is sok fellépésen lehet hallani, nemrég a Zöld Pardonban is koncerteztek.

Nem csupán az első mentor kilétét fedte fel a csatorna, hanem az is kiderült, hogy még három, azaz összesen négy mentor kíséri majd az X-faktor tehetségeinek kibontakozását. Hogy kik lesznek Feró vetélytársai, az is hamarosan kiderül, egyelőre csak annyit tudni, hogy profi zenészek, akik már számos tehetséget segítettek elindulni a zenei pályán.

Hasonló bejegyzések..

8 hozzászólás

 1. misike szerint:

  jo mi nagy fero

 2. SimonT szerint:

  Sziasztok! nem tudjátok hogy ebben a müsorban énekelte e egy 14 éves lány az indulj el egy úton-t vagy a konkurenciánál? sajnos nem jegyeztem meg. előre is köszi

 3. misike szerint:

  jjoooojojojojojojojojojojojojojojojojojjojojojjjojojojojojojojo

 4. misike szerint:

  nagyon jo volt a terhes nö is a 20éves nő

 5. misike szerint:

  jo volt a terhes nö

 6. Jönnek a törökök...tiborc szerint:

  Nagyon jó fej az öreg, ott a helye a műsorban! 🙂

 7. Katalinka szálj el... szerint:

  Szerintem ő igen is belevaló választás! Nem az a fontos, hogy milyen hangja van, hanem az, hogy mi mindent tett a zeneipar előbbre lendítése érdekében.

 8. Judit szerint:

  Semmit sem kötelező nézni, nézned! Egyből ítélkezni és bántalmazni, az a legkönnyebb, ugye? Nem vagyunk egyformák, mint ahogy a zenei stílusok sem. Én örülök a Nagy Ferónak. Igenis van mögötte gyakorlat, tapasztalat, érdemes a mentori posztra.

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: