Meghalt Robin Williams, öngyilkos lett

A 63 éves, Oscar-díjas színész öngyilkosságot követett el, és augusztus 11-én hunyt el. Williams nagy nevettető volt, de kiváló drámai színész is volt, számos felejthetetlen alakítással, ám sokan tudták, hogy a való életben komoly alkohol- és drogproblémákkal, depresszióval küzdött.

Ha azt mondjuk, hogy Robin Williams, akkor alig lenne ember, akinek ne jutna eszébe néhány film, amiben zseniálisat alakított. Egyik legemlékezetesebb alakítása a Holt költők társaságának szabad szellemű irodalomtanára, John Keating volt, ám nem ezért a szerepéért kapta meg az arany szobrocskát. Összesen négyszer jelölték Oscar-díjra, a Holt költők társaságáért, a Jó reggelt, Vietnamért (a filmben Williamset egyébként a pár napja elhunyt Bajor Imre szinkronizálta), A halászkirály legendájáért és a Good Will Huntingért, végül utóbbival zsebelhette be a szobrot.

A Good Will Huntingban mellékszerep jutott neki Matt Damon és Ben Affleck oldalán mutathatta be zsenialitását, mint pszichológus. Az Oscar mellett megszámlálhatatlan díjat, jelölést tudhatott magáénak.

Elhunyt a nagy nevettető, Robin Williams

Elhunyt a nagy nevettető, Robin Williams

Robin Williamst más felejthetetlen alkotásokban is láthattunk, például a Jumanji című 1995-ös kalandfilmben, vagy az Álmatlanság című krimiben Al Pacino oldalán. Felejthetetlen alakítást nyújtott a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van című vígjátékban, ahol férfiként és nőként is brillírozott, de A kétszáz éves ember című mozit is meg lehet említeni, ahol szintén maradandót, kiemelkedőt alkotott.

A színésznek összesen három felesége volt, a legutolsót 2011-ben vette feleségül. Házasságaiból összesen négy gyermeke született. A nagy nevettetőnek a nyolcvanas években már voltak problémái a kokainnal és az alkohollal, de végül sikerült kikecmeregnie belőle, legalábbis egy időre. A kétezres években megint voltak gondjai, legutoljára néhány héttel ezelőtt vonult be egy elvonókúrára. A világhírű művész halálának körülményeit jelenleg is vizsgálják, de az első hírek szerint öngyilkosságot követett el.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: