Meghalt Koroknay Géza

Koroknay Géza hazánk egyik legismertebb szinkronszínésze volt. Súlyos rákbetegségben hunyt el január 2-án, 64 éves korában.

Koroknay Géza 1948-ban született. 1972-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, majd a Miskolci Nemzeti Színházban kezdett el játszani. 1974-76 között a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt. 1976-tól a Pannónia Filmstúdió, majd a Magyar Szinkron és Video Vállalatnál dolgozott. Számtalanszor szinkronizálta Clint Eastwoodot.

Az ismert színésznek régi félelme vált valóra, amikor rákkal diagnosztizálták néhány hónappal ezelőtt. Egy ismerőse elmondta, hogy mindig is attól rettegett Koroknay, hogy kialakul nála a rák. December végén megműtötték, de a teljes daganatot nem tudták eltávolítani, csak egy részét, ami a bénulást kiváltotta. Mindenki bízott benne, hogy Koroknay felépül, a barátok és ismerősök még gyűjtést is szerveztek, hogy be tudjanak szállni a kórházi költségekbe,

Az Angyalbőrben c. sorozat 7. része Koroknay Géza epizódszereplésével

Koroknay 2009-ben jegyezte el párját Simon Esztert, aki végig a színész mellett állt. Bízott benne, hogy hamarosan hazaviheti a színész, akinek december végén távolították el a gerincéről a daganat egy részét. Eszter már arra is felkészült, hogy otthon ápolja párját. Sajnos az ismert színész 2013. január 2-án elhunyt. Jellegzetes hangja mindenki szívében örökké élni fog.

Elhunyt Koroknay Géza, hazánk egyik legismertebb szinkronszínésze

Elhunyt Koroknay Géza, hazánk egyik legismertebb szinkronszínésze

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: