2012. július 24. 9:51.

Több millió forintot kereshetnek a a magyar hírességek a videómegosztó portálon futó klippjeik reklámbevételei után, jelenleg Majka (Belehalok) vezet toronymagasan.

A bevételi listát toronymagasan vezeti Majka Belehalok című műve 11 millió letöltéssel. A youtube kattintásonként 1-2 forintot fizet, ha legalább 5 másodpercig nézzük a reklámokat, ez akár 10 millió forintot is hozhat a klip szerzőinek és a jogtulajdonosoknak.

Mivel a klipet márciusban töltötték fel és a kezdetektől fut a reklám így a Majkára eső rész 5-6 millió forint lehet.

Az ózdi rapper csak júliusban regisztrált az artisjusnál , akik még csak az első negyedévi adatokkat kapták meg, ami alapján a márciusi jogdíjakat tudják csak utalni.

Majka – Belehalok

Március elsején indult el egy üzleti modell a Google és az artisjus közös megállapodása alapján. A Google ezentúl megosztja raklámbevételeit azokkal akik a magyar Youtubera taratalmat töltenek fel.

Ez nem jelenti azt, hogy a legnézettebb videók feltétlenül milliókat hoznak a konyhára, hiszen a március elseje előtti letöltések nem számítanak. Másrészt a videó feltöltőitől függ, hogy engedélyezik-e a hirdetéseket, valamint a nézőktől hogy rákattintanak-e az elhelyezett reklámokra, vagy végignézik-e a klip előtt a rövidfilmeket amelyeket akár egy klikkelésel át is lehet ugrani.

Majka - Belehalok

Majka: A Belehalok című száma után milliókat kap (fotó: youtube.com)

Ha a szerzők szeretnének reklámbevételhez jutni, akkor regisztrálni kell az Artisjusnál, jelezve a szövegírót, zeneszerzőt, illetve az előadót, akik majd megosztják a jogdíjat. A feltöltések előtt érdemes érdeklődni az Artisjus szerzői ügyfélszolgálatánál, a már korábban feltöltött zenéket pedig frissíteni, esetleg újra feltenni.

Majka – Belehalok: milliókat keres a Youtube-on nyomán..

A következő hasonló bejegyzések is érdekelhetnek:

VV Cristofel

Szexpartnereket keres Christofel

2012. szeptember 5. 17:10.
VV Seherezádé

VV Seherezádé színész lesz

2012. augusztus 13. 14:29.
Hozzászólás Írása

Biztonsági kérdés:

Ezt láttad már?
Brad Pitt

A boszorkánybíróság szerint büntetést érdemel aki zombikat öl. Fojtek Vilmos azzal az információval hívta fel a Helyi Témát, hogy Ő ...