2013. május 14. 15:05.

Angelina Jolie megelőzve a mellrákot masztektómiát hajtatott végre magán.

A 37 éves amerikai színésznő azért döntött a drasztikus beavatkozás mellett, mert olyan hibás gént találtak nála az orvosok, mely erősen növeli a rák kialakulásának kockázatát. A szakvélemény szerint Angelina Jolie-nak 87% esélye volt a mellrák, és 50% a petefészekrák kialakulására, ezért úgy döntött elébe megy a problémának és eltávolíttatja mindkét mellét.

A sztár édesanyja egy évtizeden át harcolt a gyilkos kórral, mielőtt 56 éves korában meghalt. Angelina nem akarta, hogy a betegség őt is elvegye a gyerekeitől, ezért egy kilenc héten át tartó átfogó sebészi eljárásnak vetette alá magát, mely során minkét emlőjét amputálták.

Az operációk februárban kezdődtek és április végén fejeződtek: először a mellbimbóját műtötték meg, majd eltávolították a melleit, végül a hiányzó szövetek helyére implantátumokat helyeztek be. Az orvosok szerint a beavatkozás sikeres volt: Jolie esélye a mellrákra ezzel kevesebb mint 5%-ra csökkent.

A színésznőt végig támogatta párja, Brad Pitt, akivel három közös és három örökbefogadott gyermekük van.

Angelina Jolie megelőzve a mellrákot masztektómiát hajtatott végre magán

Angelina Jolie megelőzve a mellrákot masztektómiát hajtatott végre magán

“Erősnek érzem magam, hogy meghoztam ezt a komoly döntést, de ez nem csökkenti a nőiességemet. Arra bíztatok minden nőt, különösen akiknek a családjában előfordult a mellrák, vagy a petefészekrák, hogy forduljon olyan orvoshoz, aki át tud segíteni ezen a nehéz életszakaszon és segít megalapozott döntést hozni” – nyilatkozta Jolie.

Levágták Angelina Jolie melleit nyomán..

A következő hasonló bejegyzések is érdekelhetnek:

Angelina Jolie – barna fürtjei nélkül ma már el sem tudjuk képzelni

Sztárok hajápolási titkai

2014. június 29. 14:38.
Hozzászólás Írása

Biztonsági kérdés:

Ezt láttad már?
Bari Lacika lett az osztályelső az Ének iskolája 3. adásában (fotó: TV2)

Az ének iskolája május 4-i adásában Bari Lacika lett az abszolút győztes, így ő duettezhetett tanárával, Hajós Andrással. Az elmúlt hetek ...