Kintlévőség védelem

Kintlévőségeink kezelésére a leghatékonyabb megoldás az, ha szerződő feleinket már a szerződéskötés előtt leinformáljuk. Hogy fizetőképes-e egy partnerjelölt, első körben tekintsük meg a cég központi helyét, ahol a fontos döntések és az anyagi források felhasználási formája dől el – ha egy lepukkant pincében „működik” a vállalkozás, kételkedésre adhat okot a szerződés a társulás létrejöttét illetően.

Másod sorban pedig vegyük fel a kapcsolatot néhány velük szerződött féllel, velük szemben mennyire tartják be a határidőket. Ám mindezt nem kell személyesen magunknak intéznünk, a kintlévőség kezelő cégeket akár már ilyenkor felfogadhatjuk, hogy képviseletünkben eljárjanak – nem kell megvárni, míg gond adódik.

Mindemellett, ha szerződéskötésre kerül a sor, abban lefektethetünk egy úgynevezett credit limitet is, saját magunk (és cégünk) védelmében. Ennek az opciónak az a lényege, hogy előre meghatározott maximális összege van, hogy egy adott partnernél mennyi kintlévőségünk lehet.

De még is mit foglal magában a credit limit?

Vállalkozásunk profilját tekintve a credit limit szólhat szolgáltatásaink igénybevételéről, vagy áruink kibocsájtásról. Ami fontos, hogy valamennyire térjünk ki a szerződésben, mikor a limit értékét maximalizáljuk – tehát nem lehet túllépni. Mikor a ki nem fizetett költségek nem folynak vissza hozzánk, érdemesebb előbb személyesen felkeresni az adós felet, mert meglehet önhibáján kívül nem sikerült visszaforgatnia a „kölcsönkasszába” a kintlévő pénzt.

Ne halogassa sokáig kintlévőségét: kintlevoseg.hu

Ne halogassa sokáig kintlévőségét: kintlevoseg.hu

Kezeltesse kintlévőségét az alábbi szolgáltatóval: http://kintlevoseg.hu

Amennyiben szándékos a visszafizetés megtagadása, jogi úton érvényesíthetjük a szerződésben foglaltakat; vagy bevonhatunk a játékba egy kintlévőség kezelő céget – ha egy mód van rá, az utóbbi a javallott megoldás, hiszen a bírósági pereskedések sok időt és pénzt emésztenek fel; míg a kintlévőségünk lóg a levegőben. A kintlévőség kezelő szakemberek pedig, ha csak apránként is, de visszajuttathatják pénzünket a zsebünkbe, mindenféle jogi huzavona nélkül is.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: