Jobb felkészülni a nyári gumicserére

Az autón alapvetően két féle okból szokás gumiabroncsot cserélni. Az egyik, mikor évszakváltozás történik, és téli gumiról nyári gumira, vagy nyári gumiról téli gumira kell váltani a biztonságos közlekedés érdekében.

A másik ok, amikor a gumik állapotának romlása, kopása indokolja a cserét. Amennyiben az időjárás változás miatt esedékes a gumik váltása, érdemes időben felkészülni, és nem utolsó percre hagyni a gumi vásárlást, és átszerelést.

Mikor kell a téli gumiról nyári gumira cserélni? Akkor szükségszerű már a váltás, mikor odakint az átlaghőmérséklet napi szinten meghaladja a 7 Celsius fokot. Sokan hajlamosak az új gumik vásárlását az utolsó percre hagyni, annak ellenére, hogy ez egy nagyobb anyagi beruházást igényel. Sokkal praktikusabb még időben elintézni a nyárigumi választást, amikor még nem rohamozza meg mindenki a szervizeket. Esetlegesen egy téli időszakban még akciókat is ki lehet fogni a nyári gumikra, amik a garázs mélyére rakva még útba sem lesznek.

Nyári gumi vásárlás esetén nem feltétlen kell autóba pattanni, és útra kelni, hiszen otthonról kényelmesen is történhet a válogatás! A fent linkelt oldalon egy olyan gumiabroncs áruházat találnak, ahol online is lehet keresgélni, valamint vásárolni. Ehhez csak a keresett termékcsoportot és az abroncs méretet kell megadni, és már meg is kapjuk a találati listát, ahol a széles választéknak köszönhetően biztos mindenki megtalálja, amire szüksége van.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: