Javult az itthoni munkanélküliség helyzete

Az elmúlt évekhez képest a statisztikák alapján több ember dolgozik az idei nyáron, így sikerült csökkenteni az itthoni munkanélküliséget.  A szakemberek megállapításai alapján 2014. júniusa és augusztusa között a munkanélküliségi ráta már kevesebb, mint 8 %-os volt, és a foglalkoztatottak száma meghaladta a 4 millió 150 ezer főt.

A Központi Statisztikai Hivatal álláspontja szerint

A KSH biztató számokat közölt a munkaerő piaccal, eredményei alapján ugyanis a munkanélküliek száma az egy évvel korábbiakhoz mérten majdnem százezer fővel csökkent, ami azt jelenti, hogy jelenleg körülbelül 340 ezerre tehető az álláskeresők száma. Ebben természetesen a diákmunkát vállalók száma nincs bent, és mint jól tudjuk, oktatási intézmények hallgatóiként is egyre nagyobb számban vállalnak valamiféle rész-, vagy teljes munkaidős állást a tanulók.

Munkát kereső férfiak és nők

Irodai munka - a munkavállaló nők száma is növekedett

Irodai munka - a munkavállaló nők száma is növekedett

A KSH nemekre lebontva is vizsgálta a kérdést, és a következő megállapításokat közölte: a munkaképes férfiak száma az idei év nyarának végére majdnem hatvanezerrel kevesebb volt 2013-hoz képest, ami azt jelenti, hogy a legutóbbiak szerint kevesebb, mint 180 ezer munkakereső férfi van a piacon. A nők esetében több, mint negyvenezerrel csökkent azok száma, akik jelenleg állást keresnek, természetesen ez a szám is az egy évvel ezelőttiekhez képest viszonyítandó; valamint ezzel együtt a munkaerő kölcsönzés területe is fellendült.

A foglalkoztatottak arányai

Az idei év nyarán a foglalkoztatottak száma majdnem 5 %-al meghaladta a tavalyi és nyarán dolgozókét, vagyis számosítva 2014 júniusa és augusztusa között majdnem 4 millió 160 ezer főre rúgott. Ennek alapján 2014 nyara a munkavállalás szempontjából a KSH statisztikái szerint eredményesnek bizonyult; remélhetőleg a fellendülés görbéje a továbbiakban is felfelé ível majd.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: