Iskolaszerek praktikus tárolása a gyerekszobában

Ha gyermekünk most kezdte az iskolát, biztosan mi is rádöbbentünk már, mennyi írószerre és iskolaszerre van szüksége. A vonalzók, zsírkréták, füzetek és ceruzák tárolása pedig sokszor nem egyszerű feladat.

Az iskola első heteiben érdemes a gyermekszobát is kicsit átalakítani, annak érdekében, hogy csemeténk kényelmesen tudjon majd tanulni és a leckére összpontosítani.

Milyen íróasztalt vegyünk az iskolás gyermekünknek?

Fontos hogy a tanuláshoz legyen a gyermeknek a szobájában egy olyan íróasztal, mely kényelmes, elég nagy a tanuláshoz és sok pakolóhelye van. A gyermek bútorok között rengeteg féle íróasztalt tudunk találni, azonban nem mindegy, melyiket vásároljuk meg! Ne csak az esztétikus kinézetre, hanem a kényelemre is ügyeljünk! Mindig olyan asztalt válasszunk, melyet a gyermek testméretének megfelelő székről kényelmesen felér. A megfelelő méretű székről a gyermek lába leér, combjai és lábszára pedig derékszöget zárnak be. Ha praktikus modellt szeretnénk választani, akkor érdemes olyat keresni, mely sok, mély fiókkal van ellátva, melyek rengeteg apróságot képesek elnyelni.

A vízfesték, a mappák, a vonalzók és az ecsetek rövid időn belül hatalmas kupit tudnak alkotni az íróasztalon felejtve és egy gyerek se fog lendületesen nekiállni rendet rakni tanulás előtt. A fiókokban nem csak írószerek, de a tankönyvek is szépen elférnek, emellett akár a torna felszerelést is tárolhatják ott.

Írószerek praktikus tárolása

Az iskolakezdéssel rengeteg új írószer lesz a gyerekszobába. Új filc csomag, színes ceruzák, gyurma, olló és még sorolhatnánk, mennyi mindenre van szüksége egy kisiskolás diáknak. Ahhoz hogy ezek mindig szépen rendben legyenek szobájában, érdemes pár praktikus tárolási megoldást bevetni. Ha csemeténk nagyon szeret rajzolni, vagy színezni, akkor biztosan rengeteg színes ceruzája van. Azokat, melyek otthon vannak, nem érdemes tolltartóban tárolni.

Vásároljunk olyan henger alakú ceruzatartókat, melyekbe akár szín szerint különválogatva tudjuk tárolni a ceruzákat, illetve a filceket is. Szerezzünk be néhány olyan kartonpapírból készült strapabíró mappákat, melyeket az asztalára tud állítani, ebbe pedig lehet gyűjteni a dolgozatokat és a felmérőket.

A fiókokba helyezzünk kisebb tároló dobozokat, melyekbe külön-külön tudjuk tenni az adott eszközöket. Legyenek az egyikben csak a ragasztók, míg a másik dobozban csak az ollók, vagy éppen a radírok. A praktikus elrendezésnek köszönhetően gyermekünk is hamar meg fogja tanulni, minek hol van a helye, így percek alatt rendet tud tenni az asztalánál.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: