Így járhat egy lusta diák

Egy amerikai fiatal igen kellemetlen helyzetbe került, amikor a neten kért segítséget a kötelező olvasmányához, amit lusta volt elolvasni, és meglepetésére maga az író válaszolt neki!

A nyári olvasmányokat a fiatalok szeretik a legutolsó pillanatra hagyni, még a nyár utolsó napjait is inkább lustálkodással töltik, ahelyett, hogy a kötelezőket olvasnák.

Sokan csak a nyár végén döbbennek rá, mennyire elszaladt az idő, és csak a rövidített változatot tudják/akarják elolvasni. Mások az interneten próbálnak segítséget kérni az utolsó pillanatban.

Egy amerikai fiatal igencsak pórul járt, hogy a neten próbálta meg másoktól megtudni a D.C. Pierson: The boy who couldn’t sleep and never had to című regényének lényegét.

Legnagyobb meglepetésére másnap csak egyetlen választ kapott, mégpedig magától az írótól, Piersontól.

D.C. Pierson: The boy who couldn't sleep and never had to

D.C. Pierson: The boy who couldn't sleep and never had to

Pierson egyrészt leszúrta őt, hogy milyen lusta, hogy képtelen elolvasni a művet, de azért megpróbálta motiválni a tanulót, hogy vegye kézbe a szerzeményét.

Az író azt írta, nagyon örül, hogy az ő könyvét ajánlják nyári olvasmánynak, és roppantul sajnálja, hogy a gimnazista azért nem hajlandó elolvasni a művet, mert munkaként éli meg az olvasást, nem szórakozásként. Ezután bevallotta, hogy korábban ő is elbliccent néhány kötelező olvasmányt, mint például a Skarlát betűt, amiről szó esik a könyvében, ám ő nem olvasta el.

Végül azt írta, hogy úgy véli, annyi szexet, káromkodást és drogot talál a saját művében, amennyivel soha nem fog találkozni a lusta diák egyetlen középiskolai kötelező olvasmányában sem.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: