Hűsítő tippek a nyárra

Itt a nyár, a rekkenő hőség időszaka, amit sokan csak nagyon nehezen tudnak elviselni. Sajnos nem mindig megoldható, hogy klímás légtérben töltsük a nap javarészét, sőt, van, akinek egyáltalán nincs lehetősége sokáig klímás helyiségben tartózkodni.

A nagy meleg miatt fokozatosan oda kell figyelnünk magunkra és másokra is. Kerüljük a tűző napot, és még a vízparton is az árnyékot keressük a déli, kora délutáni órákban. Mindig legyen nálunk víz. Kerüljük a cukros üdítőket, mert nem frissítenek fel, főleg, ha meleg, ellenben egy palack ásványvíz még nem hidegen is jól esik. Nyugodtan együnk hűsítő dolgokat, fagylaltot, jégkását, de ne vigyük túlzásba, mert nem jó dolog a nyári torokgyulladás.

Lehetőleg fürdés helyett zuhanyozzunk közepesen meleg vízben, a tarkónkra rakjunk hideg rongyot, ha nagyon melegünk volna. Csak éjszakára nyissuk ki az ablakokat, és még mielőtt túlságosan meleg lenne, akkor csukjuk be. A jó minőségű nyílászárók kint tartják a meleget, de azért nem árt, ha használunk árnyékolókat.

Míg a reluxa dekoratív, a hőség kirekesztésére inkább a redőny ajánlott. Azok számára, akik nem szeretnének magas villanyszámlát, de sokat tartózkodnak otthon, igazán jó megoldás lehet a hőszigetelt vagy fényvédő üveg, amellyel lehetőség van arra, hogy a napsugarak csak 42%-át eressze át.

Hűsítő tippek a nagy kánikulában

Hűsítő tippek a nagy kánikulában

Egy ventilátor ma már igazán nem kerül sok pénzbe, néhány ezer forintért már strapabíró példányt lehet beszerezni. Azok számára különösen ajánlott a megvétele, akik nem rendelkeznek klímával, és szintén erősen ajánlott tetőtéri lakásokba vagy emeleti szobákba, ahol különösen nagy a hőség.

Ne feledkezzünk meg a napi több liter víz elfogyasztásáról sem, hiszen a melegben a szervezet sokkal jobban igényli a folyadékbevitelt.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: