Hová tűntek a tehetségkutatók tinisztárjai?

Napjainkban egymást érik a tehetségkutatók, a korhatárt pedig mind’ lejjebb és lejjebb teszik a műsor készítők – emiatt hideget is, meleget is kapnak egyaránt.

Mert, bár szép és jó, hogy a fiatalabb generációban korán felfedezik a tehetségeket, hiszen nagyobb korukra célirányosan fejleszthetők készségeik; ugyanakkor ott az árnyoldal, hogy vajon miként élik meg a kisebbek a sikert és a csillogást?

Utasi Árpi – Csillag születik, 2007.

Utasi Árpád (Árpi): Csillag Születik 2007.

Utasi Árpád (Árpi): Csillag Születik 2007.

Kiscsillagként tűnt fel az akkor 13 éves csantavéri kis mesemondó fiú, a 2007-es Csillag születik színpadán. Habitusával és kedves kis történeteivel fordulóról fordulóra mind’ jobban belopta magát a zsűri és a publikum szívébe. Összehaknizott szimpátiája meghozta számára a tehetségkutató első helyezését, a sikert azonban nem sokáig élvezhette: Árpi családja szűkös keretekből élték mindennapjaikat, így a szülőknek nem állt módjukban gyermekük mesélő pályafutását támogatni. Lakhelyéhez közeli településeken egy ideig még fel-fellépegetett, de a felkérések idővel elapadtak. A jelenleg mezőgépszerelőnek tanuló fiúra azonban ismét rávetülhet a rivaldafény, lévén, hogy mostanában megint egyre több helyre hívják meg előadni mesketéit. A most 18 esztendős Árpi lassan befejezi az iskolát, további tanulmányait Budapesten képzeli el, ahol több esélye van komolyabban foglalkozni a mesemondással.

Hien – Megasztár, 2008.

Hien: Megasztár 2008.

Hien: Megasztár 2008.

Szinte épphogy kézhez kapta személyi igazolványát, már is a Megasztár 4 zsűrije előtt találta magát. Fiatal kora ellenére a nála jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező versenytársait is leénekelte sokszor a színpadról. A tehetségkutató mondhatni 180°-osat fordított életén: a műsor sikert és elismerést hozott számára – a Viva tévén nem csak videoklipjeiben láthatjuk viszont, különböző műsoraikba is meghívják vendégként; továbbá Berlinben, Münchenben, és Prágában is színpadra állt már. Emellett pedig jelenlegi szerelmét is a Megasztárban ismerte meg – jelenleg Molnár ‘Caramel’ Ferenccel alkotnak egy párt. A 18 éves énekesnő a zenei mellett nemzetközi pályán is szívesen tevékenykedne, így a hamarosan elérkező érettségi után közgazdász, vagy vegyész szakirányba megy majd tovább.

Csikó Szabolcs – Csillag születik, 2009.

Csikó Szabolcs: Csillag Születik 2009.

Csikó Szabolcs: Csillag Születik 2009.

A nagydorogi fiú, 16 évesen avanzsált kiscsillaggá táncos lábaival. A műsornak köszönhetően rengetegen megismerték Szabit országszerte. Miután vége lett a tehetségkutatónak, felköltözött Budapestre, ahol a Táncművészeti Főiskola növendékeként igyekezett képezni mozgását. Számos felkérést kapott, bevételéből pedig javarészt családját támogatta. Rövid időn belül rájött, a rivalda nem neki való: lelkileg iszonyat mód megviselte, mennyien szerettek volna sütkérezni csillagának fényében. Hazaköltözött szülőföldjére, ahol jelenleg a közelgő érettségire való felkészülés mellett édesapja mellett serénykedik a bank szakmában.

Eőry Viktória – Csillag születik, 2009.; Megasztár 2012.

Eőry Viktória: Csillag Születik 2009. / Megasztár 2012.

Eőry Viktória: Csillag Születik 2009. / Megasztár 2012.

A mosolygós, kellemes énekhangú kislány először a három évvel ezelőtti RTL klubos Csillag születik nevet viselő produkcióban tűnt fel – ahol a döntőig énekelte magát. Idén pedig újra próbára tette hangját a konkurens csatornánál, a TV2 Megasztárjában – ahol bejutott az ország legjobb 24 énekese közé, azonban az élő adásba már nem láthatjuk viszont, mert elvérzett a párbajon.

Patai Anna – Megasztár, 2010.

Patai Anna: Megasztár 2010.

Patai Anna: Megasztár 2010.

Annácska a két évvel korábbi Megasztár szériában bukkant fel. Ott a közvélemény jó része nehezményezte, mondván, hogy 11 évesen kicsi még a show-bizniszhez. Szülei támogatásának és odafigyelésének köszönhetően az apró tehetség nem kallódott el, sőt:  musicalszínészként tevékenykedik a Centrál Színházban. Tavaly nyáron elkészült első, saját videóklipje, és idén érkezik a következő!

S hogy mi a tanulság? Megfelelő gondoskodás mellett szépen el lehet egyengetni a gyereksztárok útját is.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: