Hogyan válasszunk megfelelő klímát?

A tikkasztó kánikula közeledtével a hűtőrendszerek iránt igencsak megnövekszik az érdeklődés. Munkahelyekre, otthonokba, kisebb-nagyobb helyiségekbe felszerelve igyekeznek felkészülni a hőségre. Sajnos azonban sokszor előfordul, hogy a vásárlók többsége nem tájékozódik megfelelően a beszerzés megvásárlása előtt, és megveszik a legolcsóbb, legrövidebb élettartamú gépeket, így a klímaszerelések száma, és ezáltal a ráfordított pénzösszeg igencsak megnő.

Nézzük meg, mit tehetünk, hogy ezt elkerüljük.

Minőség

Amennyiben van rá lehetőség, mindenképpen érdemes azokat a felszereléseket választani, amelyek prémium minőségűek. A minőség és a magasabb ár természetesen karöltve járnak, de ezzel hosszú távon mindenképpen spórolni fog, előre gondolkodva tehát egyértelműen jobban jár vele.

Kellemesen hűvös – egy jól megválasztott klímaberendezéssel hosszú távon sokat teszünk jó közérzetünkért

Kellemesen hűvös – egy jól megválasztott klímaberendezéssel hosszú távon sokat teszünk jó közérzetünkért

Az energiaosztály meghatározást feltétlenül vegye figyelembe, ellenőrizze le, vagy kérjen segítséget a szakértőktől, mert ezzel akár 50 % energiát is megspórolhat, ami rendkívül sokat jelent. Ha egy mód van rá, érdemes az A energiaosztályú gépeket választani, mert ezek a lehető leggazdaságosabbak, és megfelelő teljesítményt nyújtanak, valamint általában csendesebbek is.

Garancia

Fontos szempont, hogy a szakcég vállalja minden esetben a garanciát, minél hosszabb távon a termékre, ha esetleg valami történne vele. A vásárláskor feltétlenül tudakolja meg, hogy rendelkezik-e az eladó megfelelő szervízhálózattal, alkatrész-utánpótlásra mennyire van lehetőség. A megbízható cégek nagy része ma már saját maga felszereli a berendezést, és az általuk beüzemelt egységeket szakértelemmel tartják karban, valamint amennyiben igény van rá, a szükséges alkatrészek utánpótlását is kellőképpen biztosítják.

A berendezések élettartamának növeléséért mi is sokat tehetünk: rendszeresen tisztítsuk ki őket! Ehhez azoktól a cégektől, vagy a beszerelést elvégző szakemberektől is kérhetünk segítséget, akiktől megvásároljuk a hűtési egységeket.

Milyen időszakban szeretnénk használni?

Érdemes a választás előtt azt is végiggondolni, hogy olyan berendezést vásároljunk-e, amelyiket csak nyáron használjuk majd, vagy szeretnénk a hidegebb időszakban is, a levegő felmelegítésére.

Esztétika

Utolsó, de nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a beszerelt klímafelszerelés hogyan, miképpen befolyásolja a belterek dizájnját. Ha látható helyekre vannak felszerelve, akkor érdemes olyat választani, amelyiket elhelyezhetünk mennyezeten például, beépíthetünk teljesen a falba, vagy kisebb, mutatósabb darabokat vásároljunk. Valamint célszerű azt is megfontolni, hogy kisebb zajszinttel működő gépekre van-e szükségünk, például hálószobába, apróbb lakásokba, vagy irodába, esetleg nem okoz gondot az sem, ha valamivel hangosabban üzemel.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: