Hogyan működik a reiki?

A reiki energia adása kapcsán a legtöbbet feltett kérdés az, hogyan is működik ez a japán eredetű módszer? Ki lehet-e „fáradni” az energia adásában? Mit érez a kezelő és páciens? Létezik-e reiki tanfolyam, amin el lehet sajátítani a módszert?

Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ ebben a cikkben, sőt egy reiki gyakorló személyes tapasztalatait is elolvashatod ezzel a módszerrel.

A reiki szó jelentése láthatatlan, misztikus, nagy erejű energia. Bár sokan gondolják azt, hogy különleges képességgel kell rendelkezni, vagy kiválasztottnak kell lenni a reiki energia használatához, ez szerencsére nincs így. Mindenki rendelkezik ezzel a képességgel, csak sokunk elfeledkezik róla és nem vagyunk tudatában. Amikor a reiki tanfolyam során un. behangolást (reiki beavatás) kapunk, újra előhívható és felerősíthető ez a képesség.

A legfontosabb különbség a reiki és bioenergia között az, hogy előbbinél egy tiszta energetikai csatornán hívjuk le és adjuk tovább az energiát, míg utóbbi esetben a saját energiánkkal dolgozunk. Ez megadja a választ arra is, miért nem fáradunk el reikizés közben. Az egész folyamatot úgy kell elképzelnünk, hogy az energia belép a fejtetőn, összegyűlik a tanden ponton (köldök alatti területen), majd kiáramlik a kezeinken keresztül. Ha vizuálisak vagyunk, akár egy olyan képet is megjeleníthetünk, hogy a magas dimenzióból jövő eső mint egy ereszcsatornán keresztül, a megfelelő helyre folyik.

Uszui Mikao (1865–1926): a Reiki szülőatyja és alapítója (forrás: wikipedia)

Uszui Mikao (1865–1926): a Reiki szülőatyja és alapítója (forrás: wikipedia)

Ugyanakkor az a reikizés szépsége, hogy reiki kezelés folyamán nem szükséges semmilyen mentális tevékenység: nem kell elképzelni, nem kell összpontosítani sem. Sőt, legyünk minél ellazultabbak mind fizikailag és mentálisan. Ekkor egy nagyon kellemes, szinte álmosságba csúszó laza állapotba kerülünk, ez a legideálisabb állapot. Megtapasztalhatod azt az üresség állapotot, amelyet a meditálók szoktak átélni.

Még érdekesebb az a folyamat, ahogyan az energia a testtel reakcióba lép. A működés lényege, hogy a reiki feloldja a testben felhalmozódó toxinokat és energetikai blokkokat, így támogatva a szervezet öngyógyító önregeneráló képességét. Ebből fakad a reiki terápia másik két jellemzője, hogy mellékhatásoktól mentes és bármilyen korú, és állapotú embernek adható. Teljesen biztonságos.

Noha sokan placebónak tartják, a valóság és a tapasztalatok gyakran felülmúlják az elvárásokat. Mindegy, hogy kliens érez-e valamit, vagy nem, akkor is működik. A legtöbb ember nagyon kellemes meleg vagy forró érzetet érez, mely áthatol a test felületén. A nagyon kellemes ellazultság érzete, az energia áramlás megtapasztalása, szintén gyakori kísérőjelenség.

A reiki kezelés végeztével sokféle visszajelzést kapok: „elmúlt a fájdalmam”, „kiegyensúlyozódtak a zavaró gondolataim”, „megszűnt a nyomás a vállamon”, meggyógyult a kezelt problémám. Sőt a kezeimen keresztül magam is érzem, hogy a klienseknek milyen az energetikai állapota.

Ha te is kedvet kaptál egy ilyen kezelés kipróbálására, sok szeretettel várunk a következő Jikiden reiki nyitott napon, ahol a felmerülő kérdéseidre is választ kaphatsz. Sőt, most már hivatalos reiki tanfolyamot is indítottunk az érdeklődők számára.

Ha érdekel a reiki, látogass el weboldalamra is a következő linken:

Üdvözlettel: Szabó Gábor Reiki Mester és Tanár
jikidenreiki.hu

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: