2013. április 29. 16:39.

Régebben komoly informatikai tudás kellett ahhoz, hogy különböző rendszereket fel lehessen törni. A világ mára megváltozott, számtalan lehetőség van a hackerek számára, hogy megszerezzék a kívánt információkat. Még csak mély informatikai tudás sem szükségeltetik hozzá, és könnyen feltörhető a Facebook profilunk is. Lássuk, mire is figyeljünk!

A legkönnyebb dolga akkor van egy hackernek, ha az áldozat önként szolgáltatja ki az információkat. Ezért is nagyon fontos, hogy tartsuk titokban a személyes adatainkat, és ne adjuk ki senkinek. A másik lehetőség az, hogy véletlenül vagy szándékosan elmentjük a gépre. Ilyenkor az illetéktelen nem feltétlenül jut a jelszavunk birtokába, de mivel a böngésző megjegyezte az adatokat, bármikor lehívhatók.

Sőt, egyes böngészők megjegyzik a jelszavakat, és könnyedén lehívható bárki számára. Nagy gond az is, hogy böngésző az összes felhasználónevet, jelszót és webcímet is kilistázza, így aki ott ül a gép előtt, minden adatunkra rájöhet. Ezért is különösen fontos, hogy ha nem egyedül használjuk a gépet, ne mentsük a jelszavakat! Csupán néhány másodpercet vesz igénybe minden alkalommal, ennyit ki lehet bírni.

Ha nem vigyázunk, könnyel feltörheti bárki a Facebook profilunkat

Ha nem vigyázunk, könnyel feltörheti bárki a Facebook profilunkat

Fontos még a gép védelme is. A tűzfal mindig legyen bekapcsolva, a vírusirtó mindig a legfrissebb kiadású legyen, és rendszeresen futtassuk le. Vannak különböző kémprogramok, amiket a hackerek telepítenek a gépre, és ha nem ellenőrizzük rendszeresen a gépünket, ellophatják az információkat. Ma már olyan módszerek is léteznek, amelynél nem szükséges közvetlen kontaktus a hacker és a gép között, a távolból is megoldhatja a feltörést, úgyhogy az sincs feltétlenül biztonságban, aki csak maga használja a gépét.

Mindenképpen informálódjuk körültekintően, akár végezzünk el egy képzést is, hogy megfelelően tudjuk védekezni az illetéktelen behatolóktól. A hackerek világa, a fellelhető programok napról napra változhatnak, mindig legyünk körültekintőek és tájékozottak, így nem érhet minket baj.

Hogyan lehet feltörni jelszavakat? nyomán..

A következő hasonló bejegyzések is érdekelhetnek:

Kellemesen hűvös – egy jól megválasztott klímaberendezéssel hosszú távon sokat teszünk jó közérzetünkért

Hogyan válasszunk megfelelő klímát?

2014. május 23. 13:29.
Egy fűszerkert például igen jól mutat és még hasznos is

Hogyan tervezzük meg a kertünket?

2013. március 17. 10:08.
Télen hidegban és hóban fontos a téli gumi használata

Hogyan készüljenek az autósok télre?

2012. október 19. 12:51.
Szó szerint Facebook

Szó szerint Facebook

2012. március 24. 21:25.
Hozzászólás Írása

Biztonsági kérdés:

Ezt láttad már?
A Nyakpánt (akár) kreatív kiegészítőkkel is (fotó: www.1001reklamajandek.hu)

A nyakpánt az egyik legkiválóbb reklámajándék. Van, aki nyakszalagként ismeri, de van, aki nyakbalógóként vagy nyakzsinórként hallott róla. Maga a ...