Hevederzárral tartsd távol a betörőket a lakásodtól

Az, akihez már törtek be az éj leple alatt, nagyon sokáig még nem fogja magát biztonságba érezni a lakásába. Ilyen esetben ajánlatos kicsit megerősíteni a bejárati ajtót, egy olyan zárszerkezettel, mely képes plusz védelmet nyújtani a betörők ellen.

Szakemberek szerint ha valaki egy igazán biztonságos zárszerkezetet keres lakásának bejárati ajtajára, akkor egyértelműen a hevederzár lesz az, melyet érdemes lehet felszereltetni. Ellenáll a zár felfeszítésének, sőt az ajtó berúgásának is. Ez a zártípus a lehető leghatékonyabb mechanikai védelmes képes nyújtani, ezért találkozhatunk vele a legtöbb panellakás bejárati ajtaján is.

A hevederzárral kivédhetőek a leggyakoribb betörési technikák

A hevederzár körülbelül két évtizede kezdett igazán elterjedni akkor, mikor hirtelen megnőttek a betörések száma. Ilyenkor vállt igazán szükségessé az, hogy a bejárati ajtókat az emberek még egy plusz szerkezettel is megvédjék a betolakodók ellen. Napjainkban még mindig a hevederzár az egyik legelterjedtebb zártípus, hiszen amellett hogy igen kedvező áron elérhető, ez a zártípus számít még mindig a legbiztonságosabbnak a piacon, hiszen képes javítani az ajtó ellenállóságát.

A hevederzár előnye, hogy fúrás nehezített zárbetéttel készül, melynek garantáltan megnehezíti a durva, zárfúrós betörési módszereket is. Emellett nem fog ki rajta a felfeszítés, illetve az ajtóberúgás sem. Ezt a zártípust ajtótípusától függően kétféle módon lehet felszereltetni, függőlegesen, illetve vízszintesen. A hevederzár mindkét felén található 1-1 rúd, acéltüske, vagy tömör hasáb szerkezet, mely az ajtó bezárása után beágyazódik a falba, vagy az ajtókonzolba.

Nagy választékban, többféle színben, típusban, és méretben is elérhetőek a hevederzárak, így azok számára is tökéletes lehet, akik nem csak biztonságos, de szép, és stílusos bejárati ajtót szeretnének.  A nagy színválasztéknak köszönhetően garantáltan fogunk olyan zárszerkezetet találni, mely nem üt el nagyon az ajtó színétől, vagy passzol az előszoba stílusához.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: