Hamar Barni lehet az új Hajós András?

“Ennyi idősen én is szemüveges voltam, gitároztam, és kajakoztam!” – Emlékezett vissza Hajós András, mikor a kis Hamar Barni Az ének iskolájának felvételién a színpadra kiállva mesélt magáról néhány szóban.

Mikor belekezdett produkciójába, a tanári kar álla majd’ a földön landolt.

A felvezető után senkit sem ért váratlanul, hogy végül Hajós osztályába került a fiú – s talán az sem, hogy akarva-akaratlanul, de tanára folyton magához hasonlítgatja Barnit. És bár valóban sok a közös nevező, az ifjú tehetség nem csak sokban hasonlít, legalább annyiban különbözik is az énekestől.

Az Emil.rulez! zenekar frontembere annak idején született vesztesnek tartotta magát. Ma már öniróniával élve idézi fel múltbeli énjét, annak idején azonban nagyon nehezen viselte az elszenvedett sérelmeket. Sokat csúfolták például szemüvege miatt – amit Barni nem él meg, hiszen a ’70-es évek óta nagyot fordult a világ, és manapság már nem ciki a szemüveg, sokkal inkább divat-kellék. “Ha Spártában születek, meg sem várják, hogy világra jöjjek, anyámat is lelökik a Taigetoszról.” – Tört elő belőle a cinizmus.

Ahogy a kis Barni is, Hajós is igen zárkózott volt gyermekkorában, nehezen oldódott fel. Édesanyja szerint fia azért is csendes, mert egyedül nőtt fel. Van ugyan egy nővére, de csupán féltestvérek, és nem háztartásban nevelkednek. Hogy magabiztosságot nyerjen, szülei beíratták Barnit Pintács Viki énekiskolájába. Édesapja is nagyon büszke rá, és nem csupán zenei tehetségére, hanem arra is, hogy kisfia már “csajozik”. “Nyilván a gitártudásának is van benne szerepe, de a táborban amikor zenélt, nyolcadikos lányok ülték körül. Ez pedig Hajós Andrással tizenegy évesen nem fordult elő…” – Nyilatkozta az apa a sajtónak.

Nem vitás, Barni sokat fejlődhet Hajós kezei alatt. S még az is könnyen megeshet, hogy a tanítvány idővel túllép mesterén.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: