Ha igazán emlékezetes nyaralást szeretnél

Egy utazás – menjünk akár egy másik országba, akár csak a közeli tóhoz – minden esetben rengeteg új élményben részesít minket. Ha azonban már többször megyünk ugyanarra a helyre, esetleg attól félünk, hogy a közelgő nyaralás valamilyen okból kifolyólag nem lesz túl izgalmas és emlékezetes, akkor most itt van néhány igazán tuti tipp, amivel elejét vehetjük a problémának.

1. Változtassunk szokásainkon!

Az utazásnak mindig azt a célt kell szolgálnia, hogy egy kicsit ki tudjunk szakadni a mindennapi rutinból és környezetből, ezzel legyőzve a stresszt és az egyéb problémákat. Ez annyit jelent, hogy ne csak a helyszínt változtassuk meg, hanem egy kicsit tényleg módosítsunk magunk körül mindenen. Ne keljünk fel 7-kor, ha munkába menet is mindig akkor kelünk, és ne együnk a nyaralás során rakott krumplit, ha egyszer otthon is gyakran az a menü. Legalább erre a pár napra változtassunk szokásainkon.

2. Fedezzünk fel új ízeket!

A gasztronómia az utazások egyik, ha nem a legfontosabb összetevője. Tévedés azt hinni, hogy ehhez minden nap méregdrága éttermekben kell ebédelni, hiszen biztosan sokkal jellegzetesebb helyi ételekhez juthatunk majd hozzá olyan helyeken, ahol nagyon sok helyivel találkozunk. Az ilyen helyek ráadásul jóval olcsóbbak is. Ha igazán jót akarunk magunknak, soha ne kerüljük el a lokális piacokat sem, ahol akár igazi házi kosztot, de garantáltan helyben termelt és készített ételeket is megkóstolhatunk. Mi ez, ha nem az igazán új élmény?

3. Sétáljunk nagyokat!

A legnagyobb élmények nem a hotelszobában, de garantáltan nem is valami vízparton heverészve várnak ránk, hanem akkor, ha a nyakunkba vesszük a környéket, és felfedezőútra indulunk. Egy helyet akkor ismerhetünk meg igazán, ha nem csak az útikönyvekből tájékozódunk, hanem néha letérünk az ösvényről, és megismerjük a környék minden rejtett zegzugát is. Mindezt pedig nem autóval, hanem kerékpárral, de még inkább gyalogosan tehetjük meg a leghatásosabban.

Ha igazán emlékezetes nyaralást szeretnél

Ha igazán emlékezetes nyaralást szeretnél

4. Keressük a programokat!

Az internet korában ma már nem nehéz jó előre megnézni, hogy a nyaralás időpontjában milyen programok várnak ránk a környéken. Nem kizárt, hogy éppen a közelben koncertezik majd a kedvenc zenekarunk, vagy egy kihagyhatatlan gyermekprogram lesz a szomszédos településen, esetleg valamilyen borfesztivál a közelben. Amint megérkezünk valahová, tájékozódjunk a helyi lapokból, televíziókból vagy hirdetőtáblákról, hiszen már egy hagyományos cirkusz is garantáltan nagy élmény lesz a családnak.

5. Rögtönözzünk!

Természetesen a nyaralásnak nem kell arról szólnia, hogy minden egyes órát percre pontosan betervezünk, és katonák módjára tartjuk az ütemtervet. Éppen ellenkezőleg! Rögtönözzünk annyit, amennyit csak tudunk, hiszen általában a váratlan, vagy hirtelen jött ötletek a legjobbak abban az esetben, ha igazán nagy élményeket és izgalmakat keresünk. Legalább egy olyan napot tartsunk, amikor elindulunk a semmibe, aztán lesz, ami lesz!

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: