Folytatódik a Hujber-botrány

Tovább gyűrűzik Hujber Ferenc vásárolt érettségije és lopott szakdolgozata körül kirobbant botrány. Az üggyel kapcsolatban megszólalt a Színház- és Filmművészeti Egyetem.

Mint megírtuk, Hujber Ferenc színész a nyilvánosság elé állt és kipakolt: érettségijét 8.000 forintért vette, diplomáját pedig másolta.

Feri az általános iskolát rossz tanulmányi eredménnyel és magatartási problémákkal végezte el. Innen szakmunkásiskolába ment, majd behívták katonának, utána esti gimnáziumba iratkozott be. Saját elmondása szerint az esti suli alatt hamar rájött, nem neki való a tanulás, ezért úgy döntött nem koptatja 3 évig a padot az érettségiért, inkább 8.000 forintért megveszi azt. A vásárolt bizonyítvánnyal felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre,  ahova enélkül nem vették volna fel. Majd az egyetemen is a könnyebb utat választotta. Hujber úgy gondolta, nem attól lesz jó színész, hogy ír egy 60 oldalas dolgozatot, ezért diplomamunkáját sem saját kútfőből készítette, hanem egy 20 évvel korábbit vett kölcsön, melynek csupán a címét változtatta meg.

Az érvénytelen érettségi és a plágiumgyanús szakdolgozat ügyében megszólalt a Színművészeti Egyetem is.

“A Színház- és Filmművészeti Egyetem – a sajtóban megjelent hírekre reagálva – az alábbi közleményt adja ki: Magyarországon egyetlen oktatási intézmény sincs felkészülve arra, hogy okiratok eredetiségét, hitelességét vizsgálja. Más szerveknek van jogosítványa és lehetősége arra, hogy bűncselekmények felderítésével, vizsgálatával és az esetleges büntetőjogi felelősségre vonással foglalkozzanak. Ennek megfelelően az egyetem a szükséges lépéseket megteszi, a plágium gyanúját vizsgálja, és a vizsgálatok eredményéről a fenntartót értesíteni fogja. Az egyetem az ügyet a vizsgálat lezárásáig a továbbiakban nem kívánja kommentálni” – olvasható az iskola közleményében.

Hujber Ferenc

Hujber Ferenc: "A magyar jog a mai formájában egy vicc konkrétan, nem érdekel, hogy milyen eljárást indítanak ellenem"

A Hujber Feri, akinek a nevét és munkásságát ma már az egész ország ismeri nem fél az őt fenyegető szankcióktól, és attól a lehetőségtől, hogy elveszik a diplomáját, ugyanis papír nélkül is színész marad, annak érzi magát.

A hazai közvéleményt nagyon megosztotta őszinte vallomása. Feri rengeteg embertől támogató megjegyzéseket kapott, többek között mellette áll válófélben lévő felesége, valamint Szabó Győző és Fenyő Iván színészek. A családja – édesanyja és a húga – először nem értette miért állt ki a nyilvánosság elé a titkával, de most már ők is támogatják.

Mivel az eset több mint 15 évvel ezelőtt történt, elévült az okirat-hamisítás, vagyis emiatt nem vonhatják felelősségre Hujber Ferencet, viszont a diplomáját elvehetik.

Hasonló bejegyzések..

1 hozzászólás

  1. peti szerint:

    Biztos, hogy a pénz amivel, fizetett nem hamis, vagy lopta?

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: