Ezért kerüld a kihúzható kanapék matracait

Kicsi lakásban laksz, matrac helyett kanapén alszol és csodálkozol, hogy fáj a derekad, fáradékony vagy, rossz a közérzeted, türelmetlenség és rossz közérzet határozza meg napjaidat? Ideje egészséges, minőségi fekhely után nézned.

Matracos ágy helyett miért alszunk kanapén?

Napjainkban egyre nő az albérletben élők száma, sőt a kiadott lakások nem csak drágábbak, de egyre kisebb alapterületűek is. Egy egyszobás minigarzonban nem fér el nappali és hálószoba, ezért ahol lehetséges, galériát alakítanak ki. A galérián elhelyezhető ágy vagy csak matrac, mely az egészséges, kényelmes alvást biztosítja. Azonban ahol a belmagasság nem teszi lehetővé a galéria kialakítását, a legtöbben egy kihúzható kanapéval hidalják át a problémát. A kihúzható kanapé vagy ágyazható kanapé rendkívül megfelelő megoldás, amennyiben időnként vendéget fogad az ember egy két napra, nagy ritkán egy hétre. Azonban akkor, ha huzamosabb ideig van szükségünk fekhelyre, a kanapé nem megoldás. matrac kell, mely megfelelő alátámasztást biztosít gerincünk számára a mindennapi pihentető alvás biztosítására és a hát valamint nyak fájdalmainak elkerülésére.

Roppant kényelmes és minőségi matracokkal gazdagított kanapékat lehet kapni, ám ezek inkább már a luxuskategóriás típusok, melyeket valószínűleg egy garzontulajdonos nem engedhet meg magának és tekintve, hogy a bérlők csak átmenetileg használják a lakást és berendezéseit, értelemszerűen nem is akarja megengedni magának az ilyen jellegű, fekhelynek is alkalmas ülőbútor beszerzését. A középkategória és az alatti ágyazható kanapék ideig óráig talán kényelmesen tűnnek, aztán elviselhetőnek, de hónapok múltán már jelentkezni fognak a kellemetlenségek.

Ezért kerüld a kihúzható kanapék matracait

Ezért kerüld a kihúzható kanapék matracait

Miért alkalmatlan a kanapé?

Minőségi matrac helyett kanapén aludni több okból is rossz megoldás. Kényelmi, higiéniai, egészségügyi okai vannak, melyeket figyelmen kívül hagyva, nem sok jóra számíthatunk. Nézzük akkor sorban a főbb okokat:

  • A kanapék matracai nem professzionális, hosszútávú fekhelynek megfelelő matracok. Főleg ülésre készültek, nem pedig a gerincoszlop megfelelő alátámasztására.
  • A kanapékon nem csupán alszunk. Napközben ülőbútor szerepét töltik be, televíziózás, baráti beszélgetés evés-ivás színhelyei, így koszolódásuk sokkal erőteljesebb és változatosabb, mint az ágykeretbe pakolt, kimondottan alvási céllal beszerzett matrac esetében. Ez fokozottan igaz, ha házikedvenc is él a lakásban, de az is sokat számít, hogy nem tisztán, lezuhanyozva, hálóruhában foglalunk rajta helyet, hanem az utcai viseletünkben az otthoni, esetleg már három alaklommal felvett nadrágban.
  • Az intenzívebb igénybevétel miatt a kanapék matracai egyenetlen elhasználódás következtében „göröngyösek”. Gondoljunk csak bele, mennyivel egyenetlenebb módon éri külső hatás. Míg esetleg eleinte kényelmesnek tűnik alvás szempontjából, később egyre kényelmetlenebbé válik, ahogy napközben fokozottan használódik. Ülés közben ez az elhasználódás kevésbé mutatkozik, de a reggeli rossz ébredés már erősen mutatja a gondokat. Egy alvásra szánt matrac esetében a használódás egyenletesebb és lassabb, hiszen normális esetben nem az ágyon üljük végig az esti filmet csoportosan és nem az ágyra huppanunk la naponta többször, többedmagunkkal.

A kanapék matracai nem fordíthatók meg. Az ágyba szánt matracoknál viszont bármely irányú forgatásra lehetőségünk van, mellyel fontos élni. Szorgalmasabbak negyedévente megfordíthatják a matracot, így az jobban szellőzik és egyenletesebben használódik.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: