Ezekkel a gondokkal azonnal a szájsebészetre kell mennünk!

Örök kérdés, hogy a kialakult fogproblémáinkkal elég fogorvoshoz fordulnunk vagy már olyan súlyos a helyzet, hogy szájsebészhez kell időpontot foglalnunk? Persze ha igazán tanácstalanok vagyunk, érdemes a fogorvossal kezdenünk, aki szakszerűen átvizsgálja a fogainkat és szükség esetén tovább küld a szájsebészetre.

Sajnos Magyarországon elég sok az ilyen esetek száma, mivel képesek vagyunk a végsőkig halogatni a fogorvoshoz való ellátogatást. Ezért fordulhat elő, hogy sokszor maga a kezelés is fájdalmas, mert a gyulladt fogakra az érzéstelenítő sem teljes mértékben hatásos. A legjobb tehát, ha időben felkeressük fogorvosunkat és nem halogatjuk addig a dolgot, még végül olyan nagy nem lesz a gond, amit csak a szájsebészeten tudnak majd orvosolni.

Mikor kell fogorvos helyett már szájsebészhez fordulnunk?!

A legjellemzőbb eset, amikor szájsebészetre kell mennünk, amikor egy széttört, letört koronájú fogat kell eltávolítani. De ilyen eset, amikor a bölcsességfogat kell kiemelni a helyéről. Ez a fog ugyanis képes megtréfálni mindenkit azzal, hogy egyszerűen fekve helyezkedik el a szánkban, de a fogszabályozáshoz is sok esetben szükséges ezen fogak kioperálása, majd a tátongó lyuk összevarrása.

Ugyanilyen fontos, hogy a szájsebészetet keressük fel, ha rossz irányban fejlődnek a fogak vagy rejtve maradnak és nem bújnak ki, ezeket ugyanis fel kell tárni és eltávolítani. A gyökércsúcsok eltávolítása szintén a szájsebész feladata, például olyan esetekben, amikor ott gyulladt ciszta alakul ki, amely igen fájdalmas tud lenni.

Szintén a fogorvos helyett a szájsebészt hívjuk segítségül, ha a fogágy vagy a fogíny megbetegszik és gyulladásban van. Ezen problémák sürgős és gyors beavatkozást igényelnek, mivel akár a fogak elvesztéséhez is vezethetnek.

Tehát érdemes minden olyan beavatkozáshoz felkeresni a szájsebészetet, amely a száj funkcióihoz kapcsolódik, így a szájüregben, arcon vagy nyakon végzett műtétek esetén is. A mai modern technológiai eszközöknek és felszereléseknek és a szakképzett orvosoknak hála, a legkülönbözőbb problémákat is gyorsan, fájdalommentesen és precízen képesek orvosolni.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: