Eurovíziós Dalfesztivál 2013 – Első elődöntő

Elkezdődött az 58. Eurovíziós Dalfesztivál a svédországi Malmőben. Május 14-én, az első elődöntőben 16 előadó mutatkozott be, mely közül 10 jutott tovább. ByeAlexért a május 16-i elődöntőben izgulhatunk.

A május 14-i, első elődöntő kiváló hangulatban, a Malmö Arenában telt házas, mintegy 10.000 néző előtt zajlott. A showműsor Loreen tavalyi bakui győztes dalával, a Euphoriával indult, a műsorvezető pedig Petra Mede svéd televíziós volt.

A döntőbe jutott a legnagyobb esélyesként emlegetett 20 éves dán Emmelie de Forest, az Oroszországot képviselő Dina Garipova, az ukrán Zlata Ohnevics, a moldovai Aliona Moon, a litván Andrius Pojavis, az egyik legnépszerűbb holland énekesnőnek számító Anouk, az ír Ryan Dolan, a fehérorosz Alena Lanszkaja, a belga Roberto Bellarosa, valamint az észt Birgit.

A második elődöntő – ahol szintén 16 versenyzőt láthatnak a nézők és szintén 10 produkció jut tovább –  május 16-án, csütörtökön lesz. A Magyarországot képviselő ByeAlex Kedvesem című dalával is ekkor lép színpadra, mégpedig 12.-ként.

Eurovíziós Dalfesztivál 2013

Eurovíziós Dalfesztivál 2013

Az 58. malmői Eurovíziós Dalfesztivál 26-os fináléjának résztvevői a két elődöntő 10-10 továbbjutójából és a kiemeltként eleve döntős országokból – Egyesült Királyság (Bonnie Tyler), Franciaország (Amandine Bourgeois), Olaszország (Marco Mengoni), a tavalyi győztes Svédország (Robin Stjernberg), Spanyolország (az ESDM) és Németország (a Cascada) – tevődik össze.

Az Eurovíziós Dalfesztivált évente világszerte körülbelül 100-120 millióan kísérik figyelemmel. 2013-ban 39 ország képviselői vesznek részt a megmérettetésen; a verseny szabályai szerint mindig az előző évi győztes ország a rendező. 2012-ben a svéd Loreen győzött.

Az M1 élőben közvetíti a Dalfesztivált, amelynek döntőjét május 18-án, szombaton este rendezik Malmőben.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: