Érkezik a brit trónörökös: Katalint bevitték a kórházba

Megindult a szülés Katalin hercegnénél. A kismamát július 22-én reggel szülési fájdalmakkal szállították a londoni St. Mary kórházba – erősítette meg a hírt a Buckingham-palota.

A királyi család szóvivője elismerte, hogy a hercegnénél megkezdődött a vajúdás. A BBC, a Daily Mail és a Telegraph információi szerint Katalin férjével, Vilmos herceggel július 22-én reggel 6 órakor autóval érkezett meg a londoni St. Mary kórházhoz.

A Buckingham-palota mellett a Kensington-palota – a házaspár londoni rezidenciája – is közölte, hogy a hercegnő “a vajúdás korai szakaszában van”.

A kis trónörököst Marcus Setchell professzor és Alan Farthing, II. Erzsébet királynő volt és jelenlegi nőgyógyásza segíti a világra.

Katalin mellett a szülőszobában nem csak a férje, hanem az édesanyja és a húga, Pippa is jelen lesz, azaz ők lesznek az elsők, akik megtudják, hogy a baba fiú vagy lány.

Amint megszületik a kicsi, Vilmos hercegnek azonnal fel kell hívnia a nagyanyját, II. Erzsébet királynőt, és a brit miniszterelnököt, valamint a külügyminisztériumot. Apját, Károly herceget csak ezután értesítheti.

Katalin hercegnő babát vár

Katalin hercegné vajúdik

A Buckingham-palota várhatóan csak akkor ad ismét tájékoztatást, ha már megszületik a pici, akkor is nagyon szűkszavúan, a hagyományok szerint a palota kerítésénél felállított három lábú aranyazott keretű táblán közlik az örömhírt: „Őkirályi fensége, Cambridge hercegnője a mai napon fiúnak/lánynak adott életet. Őkirályi fensége és a gyermek is jól vannak.”

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: