Elhunyt Hollósi Frigyes

A Nemzeti Színház honlapján tették közzé a szomorú hírt, hogy 71 éves korában elhunyt Hollósi Frigyes színművész.

Hollósi Frigyes 1941. április 21-én született Budapesten Weininger Frigyes néven. Érettségi után egyből felvételt nyert a Színművészeti Főiskolára, de később eltanácsolták. 1962-ben segédszínészként kezdte a pályafutását a Szolnoki Színháznál. 1980-82 között a Nemzeti Színházban játszott, alapítótagja volt a Katona József Színháznak 1982-ben. 1993-ban ugyan a Művész Színházhoz szerződött le, de 1994 és 2001 között ismét a Katona József Színháznak volt a tagja, 2002-től pedig az új Nemzeti Színháznak.

Számtalan játékfilmben, TV filmben és színdarabban láthatta a közönség, ezek mellett szinkronszínészként is dolgozott. Legnépszerűbb szerepe a Kisváros című tévésorozatban volt, ő alakította Járai őrnagyot, de számtalan híres darabban játszott, mint: a Svejk, Brecht: Koldusopera, Csehov: Három nővér vagy Csereszkénykert, Shakespeare: Szentivánéji álom, Ahogy tetszik vagy a Vízkereszt, vagy amit akartok.

Elhunyt Hollósi Frigyes

Elhunyt Hollósi Frigyes

2011-ben daganatot fedeztek fel a vastagbelén, emiatt a Kútvölgyi kórházba került. A műtét után optimistán nyilatkozott a Blikk riporterének, elmondta, hogy már a visszatérésére készül. A betegség viszont erősebb volt a színművésznél, és 2012. december 5-én elhunyt. A Nemzeti Színház és a Katona József Színház is saját halottjának tekinti. A búcsúztatásával kapcsolatos információkat csak később hozzák nyilvánosságra.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: