Egymillió forintra büntették meg Liptai Claudiát közokirat-hamisításért

Bűnösnek nyilvánították Liptai Claudiát közokirat-hamisítás vádjában, mert elhunyt édesanyja rokkantigazolványát használta parkolásnál. Az eset közel két éve, 2011. áprilisában történt. Egymillió ötvenezer forintra büntették a műsorvezetőnőt.

2011. április 13-án készült az a fotó, amelyen Liptai Claudia autója szerepel a Centrál Színháznál. A képen jól látható volt a rokkantigazolvány. Liptai ügyvédje akkor azt nyilatkozta, hogy a műsorvezető-színésznő vállalja tettének következményeit. Bocsánatot is kért a szabályszegés miatt. Később azonban tagadta a dolgot, azt állította, hogy véletlenül keveredett a szélvédőjére édesanyja rokkantkártyája.

Liptai bizakodva érkezett meg a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Ügyvédje felmentést kért, mert nem lehetett egyértelműen bizonyítani, hogy Claudia rakta ki a rokkantigazolványt a szélvédőre, mivel a napellenzőből hullott ki. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy ez pusztán gondatlanság volt, nem bűncselekmény. Az ügyész azt állította, hogy Liptainak soha nem sikerült bemutatnia akkorra dátumozott parkolójegyet, és szerinte elképzelhetetlen, hogy a napellenzőből pottyant ki az igazolvány a szélvédőre pont úgy, hogy teljesen megtévesztő helyen legyen.

A Nagy Duett műsorvezetőjét több, mint egymillió forintra büntették

A Nagy Duett műsorvezetőjét több, mint egymillió forintra büntették

Le kellett volna adnia Liptainak a rokkantkártyát édesanyja elhalálozása után, nem lehet érzelmi okokból ragaszkodni hozzá. A bíró azt is elképzelhetetlennek találta, hogy a napellenzőből kiesett kártya ennyire megtévesztő helyen landoljon, ráadásul ha lett volna parkolójegy a szélvédőn, azt a fotót készítő személynek feltétlenül látnia kellett volna.

A bíró a vádnak adott igazat, és Liptai Claudiát napi hétezer forintos bírságra ítélte, amit százötven napig kell fizetnie. Így a büntetés egymillió ötvenezer forintra rúg. Liptainak van lehetősége fogházban leülni az időt, minden egyes nap hétezer forintot törlesztene. Liptai és az ügyvédje fellebbeznek az ítélet ellen.

Hasonló bejegyzések..

1 hozzászólás

  1. tripla x szerint:

    Fel is pörgött a nyelve vasárnap.

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: