Egy honlap fejlesztésének szükségessége

A virtuális jelenlét a mai világban elengedhetetlen a célok megvalósításához. Ezt a jelenlétet el lehet érni, vagy erősíteni lehet a közösségi oldalakon való hatékony szerepléssel, kapcsolatépítéssel. Még fontos eszköze a jelenlétnek a weblapok létrehozása, fenntartása is.

Nem elegendő csak weblapok létrehozása, vagy technikai fenntartása, hanem a fejlesztéséről is gondoskodni kell, hiszen az informatika területén a technikai módszerek folyamatosan fejlődnek, új megoldások kerülnek elő. Ezekkel tartani kell a lépést ahhoz, hogy virtuális szereplésünk folyamatos és hatékonyabb legyen, mint a konkurenseké.

Fejlesztési technikák

Talán a legszembetűnőbb fejlesztési lehetőség a weboldalak esetén az oldalak kinézete. Vannak weblapok, amelyek nem fordítanak erre kellő figyelmet, ezzel sok látogatót veszítenek. Az emberek szeretik a megújulást, frissítően hathat, és új lendületet adhat egy új design használata. Persze ha a weblapok kinézetének módosítására törekszünk, akkor érdemes szem előtt tartani a jól bevált részek megtartását, vagy minimális változtatását. Ehhez kapcsolódóan érdemes szem előtt tartani a felesleges grafikai elemek mellőzését a változtatásokkor, elkerülni a weboldalak felesleges csicsás megjelenését.

Több weblap tulajdonos esik abba a hibába új technikák megjelenésekor, hogy azokat, tudásukat és újszerűségüket fitogtatva feltétlen integrálják weblapjaikra, amivel felesleges funkciókat alakítanak ki, vagy jelentősen lassítják weblapjuk gyorsaságát. Fejlesztés során a hozzáadott modulokra, azok frissítésére is elegendő energiát, anyagi ráfordítást kell szánni, hogy a weblapok funkciói megmaradhassanak, vagy hasznosan bővülhessenek.

Lényeges a felhasználóbarát szemléletmód, az elvárt igényeknek, a „kor szellemének” megfelelően kell változtatni a weboldalakon. Egy részterülete ennek a szemléletmódnak az akadálymentesítés, amire sajnos még kevés fejlesztő, weblap tulajdonos gondol, pedig technikailag van lehetőség olyan weblapok létrehozására, fejlesztésére, amelyeket látás vagy hallássérült embertársaink is tudnak használni.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: