Botrányt csapott Kocsis Korinna a szépségirálynő-választáson

Botrányba fulladt a 2013-as Miss World Hungary szépségverseny, ugyanis a közönségdíjas és Miss Intercontinental nyertes Kocsis Korinna visszautasította a harmadik helyezettel járó koronát, majd csalással vádolta meg a műsort.

Június 22-én a TV2-n élő adásban derült ki, hogy a Szépségkirálynő sok gyönyörű indulója közül ki 2013 legszebbje, ám arra senki nem számított, hogy lesz olyan lány, aki nem fogadja el a koronát.

Miután a műsorvezetők – Tatár Csilla és Kasza Tibor – kihirdették, hogy a közönségdíjas és a harmadik helyezett is a szépséges Kocsis Korinna lett, a 22 éves lány közölte, nem tart igényt a Miss Intercontinental címre és inkább felajánlja a negyedik helyezettnek. A váratlan fordulat mindenkit letaglózott, de ami utána következett, még megdöbbentőbb volt: Korinna közösségi oldalán hozta nyilvánosságra, hogy miért nem kell neki a korona.

A fiatal lány hosszas nyilatkozatában azt boncolgatta, hogy már napokkal korábban tudta: csak a dobogó harmadik fokára állhat fel, ugyanis erre utaló jeleket vélt felfedezni, de konkrét miértekről nem beszélhet titoktartási szerződése miatt.

“Ahogy a Miss Intercontinental címről történő lemondásra vonatkozó döntésemet sem hirtelen és a helyszínen hoztam meg, úgy ezeket a sorokat is még a döntő előtt egy nappal írtam meg, annak tudatában, hogy nem én nyerem a Miss World és Miss Universe Hungary címek egyikét sem. Az okokról bővebben nem áll módomban információkat megosztani Veletek, mivel jelenleg köt a Magyarország Szépe Kft-vel kötött szerződésem” – posztolta ki közösségi oldalára a lány.

Kocsis Korinna

Botrány: Kocsis Korinna lemondott a Miss Intercontinental koronáról

Korinna mellé állt a Szépségkirálynő egy másik indulója, Vígh Diána, aki már jobban kifejtette véleményét: „Gratulálok a győzteseknek, akiket Hajdú Péter kiválasztott!” – utalva Kárpáti Rebekára, aki a Miss Universe Hungary cím győztese lett, illetve Rákosi Annamáriára, aki a Miss World Hungary címmel büszkélkedhet – „A szüleim a zsűri mögött ültek, konkrétan üres papírokat szedtek össze” – írta Diána bejegyzésében. Ebből egyértelmű, hogy a szépség úgy gondolja, bunda volt az egész műsor.

A TV2 június 24-én egy rögtönzött sajtótájékoztatón mondta el, hogy milyen komoly következményekkel kell számolnia Korinnának. Dr. Berényi András ügyvéd – aki a műsor jogi szakértője – szerint a koronát visszautasító lány szerződést szegett azzal, hogy negatív véleményt nyilvánított a versenyről és nem fogadta el a zsűri döntését. Korinna közösségi oldalon közzétett nyilatkozatáért a szervezők vagyoni és nem vagyoni kártérítésre tartanak igényt: milliós pert varrhatnak a lány nyakába és rágalmazás miatt a büntetőjogi felelősségrevonás kérdése is felmerült.

Kárpáti Rebeka és Rákosi Annamáris

Ők örültek a koronának: Kárpáti Rebeka Miss Universe Hungary, Rákosi Annamária Miss World Hungary

A történteket Sarka Kata, a Magyarország Szépe Kft. ügyvezető igazgatója sem tudta szó nélkül hagyni. „Kocsis Korinna és Vígh Diána is szégyelljék magukat és süllyedjenek el a sárga földig! Ennyi ember munkáját sárba tiporni aljas dolog. Tönkretette az elmúlt időszak kemény munkáját. Csalással megvádolni olyan embereket, akik már bizonyítottak, butaság és nagy bátorság kell hozzá. Soha nem mentünk bele ilyenbe, az én nevem erre a garancia. Pert indítunk ellenük és megnyert pénzt jótékonyságra fordítjuk” – mondta felháborodottan Kata.

A Miss Intercontinental korona végül a negyedi helyezett Tímár Brigitta fejére került.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: