Balaton, a magyar tenger

Sokan vannak, akik vagy nem szeretnének menni, vagy nem engedhetnek megy egy külföldi nyaralást, de nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy Magyarországon is vannak nagyon szép helyek és tájak. Az egyik legkedveltebb nyaralási célpont hazánkban a magyar tenger, a Balaton, ami Közép-Európa legnagyobb tava, nem meglepő tehát, ha sokan mennek oda pihenni.

Magyarok mellett számtalan külföldi, főként német ajkú ember látogat el nyaranta hozzánk, sokan évről évre visszatérnek. A Balaton a nyári szezonra igazi kis turistaparadicsomnak számít, rengeteg vízi szolgáltatást igénybe lehet venni, és a sok látogató miatt pezseg az élet a magyar tengernél.

A Balaton déli partján lévő Siófokon nagyon sok fiatal fordul meg nyaranta, számtalan szórakozóhely, koncert várja a bulizni vágyókat. A déli parton kedvelt üdülőhely még Balatonboglár, Balatonszárszó, Fonyód. A Balaton északi partján is nagyon sok kedvelt település van, az egyik legismertebb nyaralóhely Balatonfüred. Akik szeretik a kiváló borokat, és a nyaralás mellett szívesen kóstolnának, azok számára a badacsonyi borvidék lenne a legjobb választás.

Balaton, a magyar tenger

Balaton, a magyar tenger

A nyári időszakban fellendül a Balaton turizmusa, a sok szálloda mellett rengetegen adják ki lakásukat, családi házukat, de még lakrészüket is, mindenképpen érdemes alaposan körbenézni, ugyanis súlyos ezrekben mérhetőek a különbségek. Sok magyar munkavállaló kap béren kívüli juttatásként Szép kártyára pénzt, aminek egy részét szállásra költhetik, a Balatonon pedig sok hely működik elfogadóhelyként. Aki a Szép kártyáján levő összeget szeretné nyaralásakor elkölteni, mindenképpen tájékozódjon a Balaton környéki Szép kártya elfogadóhelyek listája segítségével.

A Balaton az egyik legszebb hely kis hazánkban, mindenképpen érdemes ellátogatni azoknak, akik nem szeretnének messzire utazni csak azért, hogy kipihenjék az év fáradalmait.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: