ÁtVágó: reklamál a kiesett játékos

Vágó István nevét számos műveltségi vetélkedő fémjelzi – ennek ellenére a kvízmester sem tévedhetetlen, hiszen ő is csak egy ember.

“Igaz-e, hogy a legkeményebb és a leglágyabb ásványnak egyaránt szén az anyaga?” – Hangzott el az ominózus kérdés, a Story4 ÁtVágó című műsorában. A válasz dolgában viszont támadt némi gubanc: a játékos, Boros Márton úgy vélte, hogy igaz az állítás. Ezzel azonban a műsorvezető, Vágó István nem értett egyet.

Döntésével Vágó 1 400 000 forint helyett csupán 840 000 magyar pénzzel honorálta a férfi játékát. Boros úr nem hagyta veszni igazát – és vagyonát. Elkeseredettségében a médiához fordult:

“Vágó úr szerint a legpuhább a zsírkő, nem pedig a grafit, így elég komoly összeget vesztettem. Vágó úr ragaszkodik ahhoz, hogy ha esetleg tévednének is abban, hogy a zsírkő a leglágyabb, a grafit akkor sem lehet az semmiképpen. Ha jó a válasz, akkor 1,4 millió lett volna a nyeremény, így csak 280 ezret nyertem. Mivel ez az utolsó kérdés volt, ezután továbbmenni már nem lehetett volna.” – Panaszolta jogosnak vélt sérelmét Boros úr, a Bors napilap egy munkatársának.

Boros Márton

Boros Márton: Vágó elvette a milliómat! (forrás: borsonline)

Orvosolandólag a helyzetet két lehetséges opcióval állt elő: a jelenlegi 840 ezer forintos tétről indulva hadd folytassa a játékot egy új kérdéssel; vagy pedig kapja meg azt a 840 ezret, ahol épp tartott, míg meg nem kapta ezt a vitatott kérdést.

A napilap felkeresett a témával egy a Magyar Földtani és Geológiai Intézetben ténykedő professzort, Papp Pétert, aki a következőket mondta el az üggyel kapcsolatban: “A zsírkő (más néven talk) és a grafit egyaránt a legpuhább anyag. A zsírkő nem tartalmaz szenet, a grafit viszont szénatomokból áll. Vagyis a legkeményebb és a leglágyabb anyag is a szén módosulata.” – Tehát a játékból kiejtett férfi helyesen felelte meg a feltett kérdést.

“Egy kicsit mindketten leragadtunk a „legpuhább anyag”-nál. Én számtalan forrást hoztam fel annak ­bizonyí­tására, hogy melyek lehetnek ezek, Márton viszont egyet sem amellett, hogy a grafit a legpuhább.” – Reagálta le Vágó úr. Arról azonban, hogy ezek után a játék atyja kiköszörüli-e a csorbát, egyelőre nem szól a fáma.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: