Ami a térkövezés mellett szól

A térkövezés kiváló lehetőség abban az esetben, ha nem szeretnénk bejárónkat vagy udvarunkat állandóan fűnyírózni, hiszen így egyetlen befektetéssel azonnal egy könnyen kezelhető, hosszú távú és tartós megoldást választhatunk magunknak.

A térkő mellett elsődlegesen az szó, hogy sokkal barátságosabb megoldás, mint egyszerűen lebetonozni, esetleg bitumennel felönteni az egész betont, de azért természetesen ezen túlmenően is rengeteg olyan érv van, ami a térkövezés mellett szól.

Jó vízelvezető és könnyen bontható

A térkő nagyon sok előnyös tulajdonsága közül az egyik legfontosabb, hogy nem csak nyáron, télen is megfelelő flexibilitást mutat, és hosszú évtizedeken át kifogástalan marad az állapota, hiszen a fagy tudja mozgatni a kis darabkákat, ebből kifolyólag nem reped, nem sérül meg – méghozzá komolyabb erő hatására sem. Ezt a kiváló tulajdonságát a térkő elsődlegesen annak köszönhető, hogy nagy szilárdságú betonból készül, aminek a kopásállósága is kiválónak tekinthető, azonban az összefüggő betonnal ellentétben nem repedezik meg, nem töredezik, és nem is porlad el, hiba esetén pedig nagyon könnyen és egyszerűen cserélhető.

A térkő ezen felül nagyszerű vízelvezető, hiszen kis hézagai helyet adnak az esővíznek, amelyeken keresztül a víz egyenesen a földbe szivároghat. Nagyobb, és egybefüggőbb térburkolatok esetében ráadásul a vízelvezetést folyókák és csatornák beépítése teheti teljesebbé. Ha mégis valami gond adódna a térkővel, nagyon könnyedén javítható és bontható, így amennyiben például eltörik egy alatta elhelyezett vezeték, vagy be kell vezetni valamit a földben a házba, a köveket csak ki kell szedni a helyükről, és a megfelelő homokágy visszaterítését követően nyomtalanul visszahelyezhető mindegyik darab az eredeti helyére.

Ami a térkövezés mellett szól

Ami a térkövezés mellett szól

Környezetbarát megoldás

A térkő ezen felül egy rendkívül környezetbarát megoldás, hiszen mind a gyártása, mind a lerakása, sőt a felszedése is, környezetbarát formában, többnyire közvetlenül káros anyagok bevonása nélkül történik. Sem a lefektetéskor, sem a bontáskor nincs zaj, füst és szennyezés, nem kellenek drága gépek, bontókalapácsok vagy betonkeverők, sőt mi több, a térkő a megfelelő minőség esetén újra letehető valahol máshol, ergo újrahasznosítható.

Noha tény és való, hogy a térkő lefektetése sokkal hosszadalmasabb és időigényesebb feladat, illetve folyamat, mintha csak egy betonréteget húznánk, azonban a végeredmény minden tekintetben önmagáért beszél majd. Ebből kifolyólag a térkő nem csak szebben és látványosabban, mi több barátságosabban mutat majd, mint egy egyszerű betonfelület, hanem ezen felül ugyanolyan tartós, ha nem tartósabb is. A térkövek ezen felül előre gyártott termékek, amelyek pontos mintákból tevődnek össze, így méreteiket tekintve nincs, nem is lehet eltérés, illeszkedéseik pedig ebből kifolyólag mindig tökéletesnek tekinthetők, ergo a lefektetést nem lehet elrontani.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: