Állatkínzással vádolják Szabó Zsófit

A Jóban rosszban sorozat sztárját állatkínzással vádolja egy agártulajdonosok csoportja, akik úgy gondolják, Szabó Zsófi túlhajtja kis kedvencét.

A Facebookon szerveződő kutyatulajdonosok úgy vélik, Szabó Zsófi túlhajtja kiskutyáját, akit kilométereken keresztül futtat a Margitszigeten. Zsófi nemrégiben vásárolta whippet agarát, akit Gyémánt névre keresztelt.

Az egyik agártulajdonos aggódását fejezte ki, mert a színésznő az Aktív című műsorban elmondta, kiskutyája már 9 kilométert is lefutott egyszerre, ráadásul rendszeresen körbefuttatja az állatot a Margitszigeten.

Az aggódó kutyatulajdonos a Borson keresztül üzent Zsófinak, hogy a túlzott megterhelés nem tesz jót egy ilyen kiskutyának, inkább csak árt vele, mintsem használ.

Szabó Zsófi és új kedvence: Gyémánt

Szabó Zsófi és új kedvence: Gyémánt

A kölyökkorban túlságosan futtatott kiskutyák nem nőnek megfelelő tempóban, fejlődésük sem a megfelelő ütemben történik, és nagyon megterhelő az ízületeiknek. A túlzott futtatás eredménye lehetnek később fellépő csípőgondok, elképzelhető, hogy az agár 8 éves korára már felállni sem lesz képes, ha továbbra is ilyen tempót diktál neki.

Reméli, hogy Zsófi nem véli támadásnak a kérést, és nyomatékosan kéri, hogy ne kínozza tovább a kutyáját. Szívesen ad neki nevelési tanácsokat, bármelyik agártulajdonos örömmel segít neki, nem szeretné, ha egy ártatlan kisállat életét tönkretenné.

Zsófi nem kívánt az esetről nyilatkozni, egy közeli barátja azonban kiáll a színésznő mellett. Úgy véli, a kiskutya Zsófinál jobb helyre nem is kerülhetett volna, nagyon szereti az állatot, és rengeteget foglalkozik a kutyussal. Zsófi felkészült az agarakból, tanulmányozta őket, semmi olyat nem tenne, ami ártana Gyémánt egészségének. Az ismerős leszögezte, a Margitszigeten való futkározást nem úgy kell elképzelni, hogy egyfolytában, megállás nélkül futnak, van, hogy sétálnak, megállnak, játszanak is. Semmi olyan nem történik, amivel árthatna az állat egészségének, sőt, Gyémánt kifejezetten élvezi a gazdájával eltöltött időt.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: