Adócsalás miatt ítélték el Krisz Rudit

Börtönbüntetésre ítélték a Krisz Rudi művésznéven éneklő Kreisz Rudolfot. Az ezredforduló környékén a tinédzser énekes nagyon nagy népszerűségre tett szert. A most 32 éves énekest adócsalás miatt ítélték el egy év két hónapra, amit két évre felfüggesztettek. Túl a felfüggesztett börtönbüntetésen még pénzt is kell fizetnie.

A Blikk információi szerint az énekes betéti társasága alanyi áfamentessége ellenére folyamatosan áfás számlákat bocsátott ki, ezeket pedig nem vallotta be. A cég most már felszámolás alatt van, Rudi pedig minden forintot kimentett onnan. Az ítélet szerint az énekes 2007 és 2008 során egyrendbeli csődbüntettet, egyrendbeli folytatólagosan elkövetett adócsalást és a számvitel megsértését követte el.

A bíróság Krisz Rudit egy év két hónapra ítélte el, az ítéletet két évre felfüggesztették. Ezen kívül 75 ezer forint megfizetésére kötelezték az énekest. A tárgyaláson Rudi és az ügyvédje elhatározták, hogy nem fellebbeznek az ítélet ellen, hanem elfogadják. Az ügyészség nem kért súlyosbítást, így az ítélet jogerőre emelkedett.

Krisz Rudolf felfüggesztett börtönbüntetést kapott

Krisz Rudolf felfüggesztett börtönbüntetést kapott

Krisz Rudinak nem ez az első ügye a hatóságokkal, így szerencsésnek mondhatja magát, hogy nem letöltendő börtönbüntetést kapott. Néhány évvel ezelőtt, 2005-ben már elítélték Rudit gépjármű-biztosítási csalás miatt, mert azt állította, hogy egy fellépésén ellopták a gépkocsiját. Mint később kiderült, a fellépésre nem is autóval, hanem vonattal érkezett.

A lap szerette volna megszólaltatni az énekest, de nem sikerült. Rudi egyik kollégája azonban azt nyilatkozta, munkatársa tudatosan tűnt el a rivaldafényből. Rudinak nem megy túlságosan jól mostanában, nincs megfelelő, állandó jövedelme, ellenben bankhitele van. Régi, tizenhárom éves autóval jár, emellett a büntetőügyei miatt sem túlságosan népszerű. A munkatárs azt is elmondta, hogy Rudinak most az a legfontosabb dolga, hogy minél előbb összeszedje magát.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: