A mennyiségi licenszek előnyei

Megéri-e mennyiségi lincenszeket vásárolnia egy vállalatnak? Milyen előnyök származhatnak belőle? Megvizsgáltuk, hogy miben különböznek a Windows server licenszei a mennyiségi licenszektől.

A cégen belüli azonos szoftverhasználat túl azon, hogy egységes arculatot tükröz, rendkívül hasznos is. Az egységes szoftverhasználat miatt jelentősen csökkennek a kompatibilitásból fakadó hibák, könnyebbé és gyorsabbá válhat az optimalizáció. A Microsoft OEM és dobozos szoftvereinek licenszerződésekor automatikusan megkapjuk a korábbi verziók használati jogát, ám azt is fontos megjegyezni, hogy három évente új verziók jönnek ki a Microsoft Office, amelyeket meg kell vásárolni, és jelentős kiadással jár. A mennyiségi lincenszek esetében nincs ilyen, a korábbi verziók használata teljes egészében biztosított.

A vállalati számítógépekre kizárólag dobozos vagy mennyiségi licenszszerződés vásárolható meg. A gépeket folyamatosan kell frissíteni és egységesíteni is, ám a különféle OEM szoftverek kizárólag új PC-kkel együtt vásárolhatók meg, így ez nem járható út a vállalatok számára.

A mennyiségi licenszek előnyei

A mennyiségi licenszek előnyei

Nem létezik olyan, hogy egy számítógép ne hibásodna meg, ám a legtöbb hibát kiszállással lehet csak orvosolni, míg a mennyiségi telepítők kifejezetten a távolról történő hibaelhárításra lettek létrehozva. Mivel a kiszállás így megritkul, jelentős költség csökkenthető meg.

Az OEM licenszek egy adott gépre vagy szerverre kerülhetnek fel, nincs arra lehetőség, hogy a szoftvert feltelepítse egy másik eszközre. A mennyiségi lincenszeknél ilyen megkötés egyáltalán nincs, az eredeti példány törlése után fel lehet rakni a szoftvert a másik számítógépre.

Kizárólag mennyiségi lincenszeknél vehető igénybe a Microsoft VDI technikógia, a terminálszervereken csak a mennyiségi Windows Office termékek használhatóak.

Mindezeken túl a nyilvántartást is egyszerűsítik. Ha darabra vásárolunk licenszet, akkor mindenképpen az összes termék papírját meg kell őrizni, rendszerezni, ám mennyiségi vásárláskor erre nincsen semmi szükség.

Forrás és köszönet a 7 éve működő Szerver Diszkontot illeti.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: