A legendává válás útja

A Megasztár 2004-ben debütált a TV2-n, s ahogyan az egy valamire való tehetségkutató show műsorban lenni szokott, rengeteg tehetséget hallgatott meg a zsűri. Végül Tóth Vera bizonyult a legrátermettebbnek, minek köszönhetően elnyerte az év hangja címet. A fiatal lány 16 éves korára már szinte minden zenei stílusban megcsillogtatta tehetségét, ám

 az áttörést még is a műsor hozta el számára, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az utolsó adást követően kisvártatva megjelent első albuma, Ébren álmodom címmel. Az évek során pedig két újabb lemezzel örvendeztette meg Vera a nagyérdeműt, ráadásul az utóbbin már, mint zeneszerző is munkálkodott.

A műsor sikerén felbuzdulva, 2005-ben képernyőre került a második széria, ami szintén nagy nézettséget hozott a csatornának. A szoros és érzelmekkel teli küzdelmekből végül Molnár Ferenc „Caramell” került ki győztesen, akinek hamarosan napvilágot lát új albuma, melyet egy exkluzív partival egybekötött lemezbemutató koncerten hallhat a közönség. Valamint, azon az estén lesz először látható egy hatalmas kivetítőn új videó klipje is, mely a Lélekdonor című számához készült.

Mintegy a növekvő nézettség tendenciáját remélve, egy évvel később elindították a következő évadot is, ami nem éppen a várt hatást váltotta ki a közönségből. Ennek ellenére a 2006-os évben is legenda született, Rúzsa Magdi személyében. A vajdasági lány már kiskora óta énekel, azonban számára is a Megasztár volt a fordulópont énekes karrierjét illetően: a műsor után hamarosan megjelent a műsorban elhangzott nóták válogatása egy lemezre gyűjtve, és még abban az évben egy saját dalokból álló, Ördögi angyal nevet viselő album is. Néhány évvel később felköltözött Budapestre, majd kiadott egy újabb lemezt, amin már saját maga által írt dalok is szerepelnek.

Talán a harmadik évad csökkenő népszerűségének tudható be, hogy a negyedik széria csak két évvel később jelentkezett. Ugyanakkor, behozta az előző szezon közkedveltségét, és túl is nőtte azt. A műsort 2008-ban Király Viktor nyerte meg, aki bár énekes családból származik, nem zsebelte még sem könnyen a sikert, hiszen erős mezőnyben kellett felülkerekednie. Ikertestvérével, Benjaminnal alapítottak egy közös zenekart, Twinz néven, valamint a Face to face formációban is énekel. Tavaly júniusban a Kapcsolat koncerten a Simply Red elő zenekaraként léphetett színpadra, majd júliusban jelent meg első szóló lemeze.

Szeretnél a nyomdokaikba lépni, és saját karriert építeni? Látogass el az egyik road show állomásra, és mutasd meg a zsűrinek mit tudsz! Vagy keresd fel a http://tv2.hu/megasztar5-neaddfel webcímet, töltsd fel produkciód április 30-ig, és ha te nyered a netes szavazást, biztos helyed van a középdöntőben!

A megasztár legenda már befutott nyertesei

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: