A finálé és a Megasztár nyertese, győztese: Tolvai Renáta

2010. december 17. Péntek este – A megasztár legutolsó, végső döntője, vagyis a finálé. Az utolsó megmérettetésen a zsűri már csak véleményt alkothatott, a megasztár nyertese címet pedig az kaphatta meg, akit a nézők megszavaztak. A megasztár adás alatt végig nagyon szoros volt a verseny, de a 2010 év hangja címet csak egyetlen ember vihette el. Ki lett a megasztár győztese?

Nos a szoros küzdelem végeredménye, és egyben a megasztár nyertese a nézők szavazatai alapján Tolvai Renáta lett.

Tolvai Renáta nyerte meg a Megasztárt

Nézd vissza a fináléban előadott egyik dalát:

Hasonló bejegyzések..

126 hozzászólás

 1. Erika szerint:

  Az Attilának kellet volna nyerni ő volt a jobb.

 2. amitakarsz szerint:

  HA megdöglik a lovam,dögölön meg a szomszédé is. HA valaki más nyer mint akit szeretnék akkor a másik rohadjon el. HA valaki nem épp magyar álampolgárúember akkor az már büdös, rossz, senkiházi, tróger. De nem tudja snki sem megmondani, h.MIÉRT. Ki hogyan beszél?Hallgassatok meg egy nógrádmegyeit, egy nyugat megyeit ésegy szegedi embert. Mennyi külömbség van az akcentusban és a beszéd formáján.Azért, mert valakinek akcentusa van nem jelenti azt, hogy nem tud magyarul.
  Akik a fenti sértegetéseket írják, fogadni,merek, hogy kelet fele nem voltak még kirándulni és nem ismerik a történelmet.
  EZ a fórum ne a személyeskedésről szóljon már…
  Mindketten ottvoltak, odáig elértek, nyert a Reni. Gratula mindkettőjüknek.Végigcsinálták. a neheze még ezután jön nekik….
  Kellemes ünnepeket egy nem megasztáros, nem xfactoros, csak erre sörfözgető, fórumozó.

 3. BADI01 szerint:

  aranyos vagy :D:D orulunk hogy te nyerted meg sok sok sikert

 4. BADI01 szerint:

  aranyos vagy nagyon :D:D orulunk hogy te nyerted meg ..sok sok sikert kivannuk fulek slovakia juro

 5. viva szerint:

  Nem ennek a libának kellett volna nyerni-e..
  !!Attila a király!!

 6. ERDELYI szerint:

  Gondolkozzon is néha a nagy magyarnak magát hisző önző ember! Romániában minden magyar, magyar (tehát szerintük nem idevaló, egyszoval senkik) Magyarországon románok vagyunk. Árulja el valaki, hogy azért mert húztak egy határt amiről az itt élő magyarok nem tehetnek, miért vagyunk mi ott is románok? Akkor hol vagyunk magyarok?? Mi kik vagyunk? Az itt élő magyarok a legnagyobb magyarok, mert mi tudjuk mi az, hogy kiállni a magyarságunkért és megvédeni azt. Ahogyan Reni sem román hanem MAGYAR. Csak Nagyváradra született.

 7. Nikolett.. szerint:

  Higyjétek el, hogy a fiatalok többsége sokkal jobban szereti Kökény Attilát. Én 16 éves vagyok és az összes barátommal neki szurkoltunk. Szerintünk egyátalán nem divatjamúlt..

 8. Makai Fruzsi szerint:

  Üdv mindenkinek!
  Olvastam a hozzászólásokat,és szerintem mindegyikben van valami igazság.
  De mégis azt gondolom,hogy kis hazánk berkeiben is lennének tehetségek,de valahogy mi ezt szeretjük kihagyni.Rúzsa Magdi,Király Viktor,Nikolas,…Ne értse senki félre,remek hangjuk van,de az én szívem mégis azokhoz a versenyzőkhöz húz,akik szépen beszélnek magyarul,és ha valahol fellépnek,tényleg a miéinknek tekinthetjük őket.
  Ez a szerény kis véleményem.Persze azért gratulálok a versenyzőknek.
  Ja,bocs még annyi,itt nem profikat kerestek,hanem csiszolatlan gyémántokat.
  Üdv…papika

 9. nyuli lászloné szerint:

  nem neki kellett volna nyernie,hanem Attillának!!!!!!!!!!ráadásul hamisan is énekel :RENÁTA,hogy most miért ő nyert azt nem tudom ,de nem érdemli meg!!!!Attila sokkal jobb volt!!!!!!!!!!!!kiváncsi lennék a szavazásra,hogy ,hogy is volt ez?már megint!!!

 10. Gold szerint:

  Tök mindegy ki nyert már, hibáa volt bunda! A LÉNYEG, HOGY KI ÉR MAJD EL TÖBBET A SZAKMÁBAN ÉS KI LESZ SIKERESEBB! HAJRÁ ATTILA!!!!!

 11. Valaki.... szerint:

  Szerintem igazságos volt a döntés.
  Abból hogy Reni nyert,azt lehet leszűrni,hogy nagyobb(valamivel) a rajongótábora mint Attiláé.
  Én neki szurkoltam már a Megasztár5 elejétől fogva.
  Voltak botlásai,néhány hamis hang,de összességében jobb volt mint Attila.
  Az igaz hogy mindenkinek más a véleménye.Szerintem ez így volt jó.
  Azért nem kell fenyegető válaszokat írni,mert nekem Reni jobban bejött mint Attila!

 12. Orikk szerint:

  Az elvárható lett volna, hogy itt Magyarországon Magyar győzzön. Szíj Melindának volt a legjobb hangja ő megérdemelte volna a győzelmet.
  Baranyai Zsoltnak meg azt üzenem ha fórumon hozzászól legalább helyesen tegye. Egy mondatot sem tudtál helyesen leírni. Nem ártana nyelvtanból és helyesírásból órákat venned.

 13. katicabogár szerint:

  A zsűri “észrevehetetlenül” befolyásolta a szavazókat, A Zámbó Jimmy hasonlatra megint vesztett a népszerűségből Kökény Attila.
  Mit gondoltok kit könnyebb befolyásolni? Egy érett családos embert, vagy egy tizenkilenc éves álmodozót? Kinn lehet nagyobbat kaszálni?

 14. csabidoki szerint:

  Kedves románozók (és szlovákozók, szerbezők, romázók, stb.)! Tudjátok meg, hogy Ausztria minden, ismétlem minden zenei (és tanulmányi) versenyén az osztrák állampolgárokon kívül Déltirolban élő “olaszok” is indulhatnak (más német nyelvű ország polgárai azonban nem). Természetesen az e földről nevezőknek sem a neve, sem az anyanyelve nem olasz, hanem német, és a német nyelvű kultúrát, zenét, irodalmat tartják sajátjuknak. Nyelvjárásuk meg egyszerűen érthetetlen (is tud lenni) az anyaországiak számára.
  Az 1970-es évekig az olasz politika még azt sem engedte, hogy a déltiroli német ajkúak kulturális örökségük megőrzése érdekében zeneiskolákat üzemeltessenek szülöföldjükön, amely szintén az I. világháborút lezáró szégyenletes béketárgyalások eredményeként került egy olyan ország fennhatósága alá, amely az elmúlt 1000 év alatt 1919-ig bezárólag írd és mond három évig volt úr e tájon. 1972-től azonban már saját parlamentje is van az olaszul Provincia Autonoma di Bolzano – Alto Adige-nek nevezett autonóm tartománynak.
  A osztrákok mindenféle zenei versenyein pedig – minden egykori akadályoztatás ellenére is – óriási sikereket érnek el manapság a déltiroliak: az esetek többségében innen kerülnek ki a győztesek. (Talán mert ma már egy toleráns multikulturális közegben nőnek fel?) Ugyanakkor én még nem hallottam olyat, hogy egy osztrák leolasszozzon egy német anyanyelvű meránit, mert az a mai államhatárokon belül élő honfitársat “rövidített meg” egy versenyhelyezéssel, esetleg a való életben a megérdemelt és megszolgált sikerei által. Remélem, egyszer a mi országunk polgárai is eljutnak arra a gondolkodási szintre és egymás sikereinek örülni tudó toleranciára, a történelmi sérelmek példásan pozitív feldolgozására, a nemzet határokon túl élő tagjainak elfogadására és azok kultúrájának megerősítését, megőrzését szolgáló hozzáállásra, amit nyugati szomszédainknál figyelhetünk meg a déltiroliak kapcsán.
  Bravó Attila, bravó Reni! Mindketten nagyszerűek voltatok, és rengeteget fejlődtetek az elmúlt hónapok intenzív munkájának köszönhetően. Sok sikert mindkettőtöknek!

 15. katicabogár szerint:

  Üdv!
  Reméltem, hogy olyan valaki győz, aki megérdemli és tud élni a helyzet adta lehetőségekkel….
  Ha belegondolunk, győzött az, akinek nagyobb a szavazó tábora vagyis az aki a szimpatikusabb a többségnek, a szavazóknak.
  Nincs szabály, hogy nem lehet határon kívüli, de az sem szabály, hogy nem lehet profi, azaz olyan aki 20 éve ezt csinálja, ebből él…..
  Apropó szimpatikusság. Rosszul sült el a múlt heti zongorista kisfiával a színpadon húzás……Innen sok embernek már nem volt olyan szimpi, nekem sem…..

 16. Tothi szerint:

  Még annyit, hogy Attila szerintem is nagyon jó zenész és énekes, de nem ezt a Zámbó Jimmy féle, érzelmeskedő, egysíkú és kissé divatjamúlt stílust kéne erőltetnie. A legtöbb fiatalnak ez nem jön be, az az igazság. Attila ennél sokkal igényesebb könnyűzenei műfajokban is tudná a hangját kamatoztatni.

 17. Tothi szerint:

  Szerintem megérdemelte Renáta a győzelmet!

  Igaz, hogy Attila kiforrottabb, tapasztaltabb, de mindezt 20 év vendéglátózással a háta mögött tudta produkálni, míg a 19 éves Reni a szemünk előtt fejlődött zeneileg óriásit.
  Nem volt itt semmiféle csalás, Attila a végén nagyon Zámbó Jimmy-sre vette, s olyan jellegű dalokat énekelt, amelyek nem állnak közel a mai fiatalokhoz. Az pedig, hogy minden számban 5-ször kivágja a felső “c”-t, szintén igencsak hatásvadász dolog.

  (Akik csalást kiáltanak és alaptalanulk ítélkeznek, talán előbb megtanulhatnának helyesen írni.)

 18. BARANYAI ZSOLT szerint:

  még anyit megemlitek hogy nemaza baj hogy renáta román
  az hogy a szakmai felkészültsége még nemértel atila szitjét
  de nemis fogja mert atila még enél töbreképes és mostmielöb egy lemeszt adjonki de midenféle képen mester
  tamás ás preszer gábort tanácsadoknak fokadja meg szerintem
  ökis atilát emltékvolna ki de lásuk a karier épitést inentöl
  nem a vita és a származás a lényeg az hogy kikeres majd
  töb lovét amiböl lácodik hogy atila a király és persze
  az elözö király is egy más karakterben nyomult ö sajnos nics
  de van egy kökényi atilánk hajrá és reninekis mégecert örülök és sok szerencsét

 19. BARANYAI ZSOLT szerint:

  bocsika nemakarok vitatkozni de zenébe miaza 4 oktávos hang
  kiéneklése mert atila joval felete éneklt renáta felet a
  magasab hangok és egyéb észre vételeim atilát emelik ki
  de renátasem alkitot roszat csak a szomoru vsárnap választása balszerencse volt atilának de etöl ha figyelt
  midenki joval felete énekelt atila szerintem nemvolt vitás
  az hogy atilának kelet volna nyerni de halani fogunkrola
  mert atila a megasztár elötis volt ijen hogy nyári kámán
  mirölis beszélek zenész barátaim ti tudjátok hogy miaza
  hang amivel atila redelkezik és hajrá reni atila huzál bele

 20. varadiklementina szerint:

  egyaltalan nem erdemli meg renata hogy o legyen a mege sztar hiszen atila sokal jobb ezt mindenki tudja ez meg volt bundazva

 21. BARANYAI ZSOLT szerint:

  RENÁTA TEIS MEGÉRDEMELTED A POSZTOT HOGY TELÉGY A MEGASZTÁR
  DE KÖKÉNYI ATILA SOKMIDENBEN TAPASZTALTAB ÉS TEHTSÉGESEB
  VOLT 20 ÉVE ZENÉL ÉS SZERINTEM ÖLESZA AZ ULY KIRÁLY VAGY
  KORONA NÉLKÜL ÉNIS ZENÉSZ VAGYOK ÉS A PÉLAD KÉPEM MERT
  NAGYOT ÉNEKELT PERSZE VELEIDIS DUETBEN DE ELFELETE A
  KÖZÖNSÉG HOGY ATILA OPERT DUETETIS ADOTELÖ ÉS MIDENRE KÉPES
  HOGY ÖLEHTETVOLNA A MEGA KIRÁJ DE GRATULÁLOK NEKED MERT
  PROFI VAGY TEIS VAGYIS AZÁL VÁLTÁL ÉS REMÉLEM HOGY MESTER
  TAMÁS SEGIT ATILÁNAK HOGY MÉGTÖBET LÁSUK MERT TAMÁSIS
  MEGMUTATA HOGY MIAZ A VILÁG SZINVONAL BOLDOG ULYÉVET ÉS
  BÉKÉS KARÁCSONYT RENIKE ÜDV ZSOLT

 22. sunshine szerint:

  Mindketten tehetségesek, egyszerűen más stílust képviselnek, más nézőréteget szólítanak meg. Ostobaság emiatt összekapni, ez csak a nagyon buta emberek jellemzője, akik soha sem jutottak el saját önmegvalósításuk közelébe sem…irigység, gonoszság, rosszindulat helyett a szeretet és elfogadás lenne a lényeg…
  Az biztos, hogy az itteni magyaroknak halvány füstjük sincs, hogy mit jelent kisebbségi magyarnak lenni. Igen, van kiejtésbeli, szóhasználati különbség, de ez csak természetes, hogy is ne lenne. Hisz más országban, más kultúrában nőttek fel, más nyelvet beszélők többségében. A fájdalmas csak az, hogy legtöbbször azok hurrognak, akik maguk sem tudnak magyarul helyesen írni, fogalmazni. Nem beszélve arról az ocsmány, káromkodó, vulgáris szóhasználatról, amely Erdélyben még hál’Istennek sokak által megvetendő.

 23. Brigitta szerint:

  RENI NEKEM TE VOLTÁL A KEDVENCEM ELELYÉTÖL KEZDVE,ÉS ENNEK NAGYON NAGYON NAGYON ÖRÜLÖK HOGY TE NYERTED MEG!!!!NEKEM ATTILÁVAL SEM VOLT BAJOM DE TE 100SZOR JOBB VOLTÁL!!!SOK SIKERT KIVÁNOK NEKED AZ ÉLETBEN!!:))

 24. Zoli szerint:

  Na figyeljetek!
  A Renátára szavazáskor ugyanez az sms jött vissza, pedig még több, mint 10 percig lehetett szavazni, elvileg!
  Nyilván túlterhelt volt a vonal!

 25. dzsino szerint:

  T.Szandy! Nem vitatkozunk ezen.de ha egyszer csalás volt akkor miért kell belenyugodni?! Hisz többen több oldalon is jelzik hogy vissza dobta az elküldött sms-eket amiket Attilának szántam szántunk. Akkor ez mi?kérdem én!igy persze hogy megnyerte ha csak az egyik félre lehet szavazni a másikat meg leblokkolják.igy nem nehéz.igy még az a sugerabugera is megnyerhette volna.

 26. Karcsi szerint:

  Azért nem nyert Attila,mert Magyarország is szeretne a külföldiek elött feltünni,hogy mi vagyunk a jok mivel Renit választottuk meg csalással.
  A külföldiek seggét nyalják ezzel semmi mást.
  Elnézést kérek mindenkitöl aki nem ért velem eggyet!
  ATTILA A LEGJOBB!

 27. Csibrán Sándorné szerint:

  Nekem a finálé párbaja nem tetszett!Magasan vitte a pálmát Reni,de most egy operaverseny volt ez? Egy férfi és női hang versenyezett egymással.Eleve nem lehet összemérni a kettőt!Talán ha Pavarotti és Maria Callas versenyzett volna akkor igen!Kököny Attila hogy mehetett ebbe bele, hiszen nem egy opera versenyre jelentkezett.Nagyon azt érzem, hogy bunda ez a dolog?! Attilának kellett volna megnyernie a versenyt! Ő a KIRÁLY.Zambó Jymmyről alkotott véleményt a zsűritől egy nagyon ocsmány dolognak tartom, akkor is ha Attila a kedvencem.Jymmy is az volt!!!!A szakma nem szerette Jymmyt, csak a közönség, de hiszen ez volt a lényeg!!! Ne bántsátok Zámbó Jymmyt!!!Kökény Attila a KIRÁLY!!!!!!!!!!!!!!

 28. TSzandy szerint:

  Mit kell ezen már vitatkozni? Nektek nincs életetek?:D

 29. András szerint:

  GRATULÁLOK!!!Én is így gondoltam,ez REÁLIS VOLT,gyerekek miért kell ROMÁNOZNI meg Magyarozni,örüljünk a sikernek,igazán meg érdemelte,Ő egy igazi tehetség,az hogy nem Magyarországi,noés,el kell fogadni,vannak még KÜLHONBAN is tehetségek ?Nem tudtátok??
  Rúzsa Magdi,épp lehet hogy Nikolasz,NYUGI,ILYEN AZ ÉLET

 30. Mozsár szerint:

  Bocsi, de tudtommal a Renáta anyukája román és csak a nagymamája beszélt vele magyarul. Ezt ő maga mondta! Nagy magyarok ezek szerint. Egyébként semmi bajom a határon túli magyarokkal, a mi családunkba is van erdélyi magyar, de Ő rendesen tud beszélni, nem töri a magyart!

 31. dzsino szerint:

  De arról miért nem szól sehol semmi hogy a Renátának küldött sms-ek vissza mentek vólna???Attilára nagyon sokan szavaztunk és mindenkinek vissza jött az sms.hogy nem szavazhatunk.akkor ez mi ha nem bunda???

 32. Dani szerint:

  Szerintem teljesen mindegy, hogy ki a győztes! Reni sok sikert kívánok! Attila várom a lemezed!

 33. Klári szerint:

  Miért nem tudjátok elfogadni azt, hogy más ízlésünk van és a vélemények különbözőek lehetnek? Miért kell bundát emlegetni és gyalázkodni??
  Nekem és sokaknak a Renáta tetszett jobban, de! ettől függetlenül a másik versenyzőt is tiszteljük!

 34. tasser szerint:

  Hát ez egy hatalmas igazságtalanság Reni sosem éri el azt a szintet ahogy az Attila énekel az felülmúlhatatlan ,és valamit tényleg megbuheráltak mert olyan nincs hogy a Reni nyerjen ez hatalmas bunda volt én ezt érzem

 35. Ildi szerint:

  Milyen okos és kulturált a Kati!!!

 36. kati szerint:

  Karcsi teljesen igazad van!avval hogy megrázta kétszer a picsáját az nem minden,amugy is pössssszzzzze attila östehetség!ez meg lett játsza!!neki kellett volna nyerni ,ezt tudja renike is!!

 37. dzsino szerint:

  Nem is lehetett szavazni Attilára.vissza jött az sms hogy Rám nem tudsz szavazni szavaz másra.És nem csak nekem hanem több embernek.aki kapott vissza ilyen sms-t az tartsa meg és lekel kérni a részletes telefonszámlát az idő egyezés miatt és felkel jelenteni a tv-2őt!! mert ez igazságtalanság!

 38. Samu Barbara szerint:

  Gratulálok RENI!!!
  Nagyon jó vagy!!
  puszi

 39. Rebi♥♥ szerint:

  Én nem szurkóltam senkinek mert mind a ketten nagyon jók!!!!
  Szerintem Attilának kellett volna meg nyernije!!!:)
  De jó összecsapás volt XDXD

 40. szancsi szerint:

  Tolvai Renáta elbujhat Kökény Attila mellett. meg lett játszva az egész. tv2 is egy nagy parasztság

 41. Klári szerint:

  Karcsi!
  Te milyen vicces fiú vagy!??

 42. Karcsi szerint:

  Igazságtalanság!

  Nem ö neki kelett volna megnyerni a versenyt.De lenne egy kérdésem:Honnan tudjuk meg mi azt hogy akire szavazunk azt kinek irják jová?Egyáltalán érdemes volt szavazni?,mert szerintem a számítógép választja ki a gyöztest, és akik ott ülnek a gépnél és kezelik azok ugy csalnak ahogy akarnak.
  A pénzt amit elkértek a sms-ért azt meg zsebrerakják,és röhögnek a markukba mivel ök mindenképpen jol jártak és nem érdekli öket ki nyer és ki gyöz.

  UJRA SZAVAZÁST SZERETNÉK ÉS AZT HOGY KÖKÉNY ATTILA NYERJE MEG A VERSENYT.
  AKINEK NEM TETSZIK AMIT IRTAM VAGY ESETLEG KIEGÉSZITENNÉ NYUGODTAN IRJON,DE NEKEM EZ A VÉLEMÉNYEM.

 43. Németh Anna szerint:

  Szia Nagyon gratulálok.

 44. Klári szerint:

  Azért azt előre nem tudhatja senki, hogy majd melyikük ér el nagyobb sikereket. Innentől kezdve rajtuk múlik a dolog, na meg a szerencsén is (milyen számok találják meg őket stb.).Az biztos, hogy Renáta nagyon fiatal és rohamosan tud fejlődni, úgyhogy sok munkával óriási karriert futhat be!
  Mindkettőjüknek gratulálok!

 45. ds.Scope szerint:

  Üdv!
  Vélemyénem szerint Attila jobb volt.Lehet elfogult vagyok vele ,de én igy vélem.És abban minden Atilla rajongót megtudok erősiteni,hogy nagyobb sikereket fog elérni még igyis Renátánál.Aki meg nem igy gondolja az hazudik magának.
  Szlovákiai magyar vagyok!Csakhogy tudjátok.
  További szép napot.

 46. Gold szerint:

  Nálam egyértelmű volt, hogy Reni nyer, mivel rá szavaztak a külföldiek is! Én Kökény Attilának drukkoltam! Szívből énekelt, ráadásul nagyon szépen! A Reni nekem nagyon erőltett volt, talán egyetlen szám tetszett ami énekelt! Túlságosan megcsinált volt, ráadásul a “tsokolom”-tól egyenesen kirázott a hideg! És ahogy Tóth Vera mondta, őserővel van megáldva Attila!
  NÁLAM ATTILA NYERT! REMÉLEM MINÉL ELŐBB KAPHATÓ LESZ A LEMEZE 🙂

 47. molnar mark szerint:

  en neked szurkoltam hajra Reni

 48. Zoli szerint:

  Elképesztő, hogy mennyit fejlődtél Renáta!
  Nekem az Attila hangja egy kicsit vendéglátós bizonyos “frazíroknál”…
  A Te hangod kinyílt, megérett! Gratulálok, megérdemelted!
  De, mint ahogyan a zsűri is felhívtí figyelmed, NEM szabad a babérokon ülni, gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni…!
  A saját arcod add, és keresni olyan zeneszerzőt/dalírót, aki a Te Egyéniségednek felel meg és NEM forditva!!

  Szuper vagy!

 49. Attila szerint:

  Megérdemelted Renáta hogy tenyerted,szép hangod van és neked szoritottam!puszi.Attila!

 50. hegedűs krisztian szerint:

  szia reni gratulálok

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: