7 milliót kaszálhat ByeAlex az Eurovízión

ByeAlex máris nyert az Eurovíziós Dalfesztivállal, ugyanis szakemberek becséle szerint minimum 7.000.000 forintot kaszál azzal, hogy a versenyen elénekli a Kedvesemet – írja a Blikk.

Az Eurovíziós Dalfesztivál kapcsán minden évben felmerül a kérdés: mi értelme ennek a nagy felhajtásnak, és mi magyarok minek veszünk részt benne, hiszen legjobb esetben is csak a középmezőnyben végzünk? Nos, a válasz nagyon egyszerű: a hazánkat képviselő énekesnek már azzal rengeteg pénz üti a markát, hogy kiutazik az Eurovízióra, függetlenül attól, hogy milyen helyezést ér el – értesült a Blikk.

Az 58. Dalfesztiválon – melyet a svédországi Malmőben rendeznek – a különc miskolci énekes, ByeAlex és sokat vitatott Kedvesem című dala képviseli Magyarországot. Alex a május 16-i elődöntőben lép színpadra és ha bekerül a döntőbe, akkor május 18-án is szerepelni fog, azaz jó estben kétszer is meghallgathatják produkcióját a műsor követői. Az érdeklődő közönség pedig nem kis létszámú , hiszen Európa egyik legnagyobb show-ját világszerte 100 milliók kísérik figyelemmel.

Az alkalmi szereplésen túl az Eurovíziós Dalfesztivál nagyon jó üzlet a versenydal szerzőinek. A felhajtás ugyanis fellépések sorozatával, magyar és külföldi rádiós szereplésekkel jár együtt. Ez mind vonzza a jogdíjat is – ami nem kevés pénz. A Blikk szakértője szerint a Kedvesem című dallal legrosszabb esetben is legalább 7.000.000 forintot kaszálhat ByeAlex, hiszen ő nem csak az előadója, de szerzője is a számnak.

7 milliót kaszálhat ByeAlex az Eurovízión

7 milliót kaszálhat ByeAlex az Eurovízión

“A televíziós játszás mindig is többet ért, mint a rádiós, nem is beszélve arról, hogy az Eurovíziós Dalfesztivált nálunk sokkal eltökéltebb országokban is vetítik, ahol komoly elemző műsorok zajlanak ez idő alatt, esélylatolgatással, beszélgetésekkel és persze ellenfél-ismertetéssel, amelyek során folyamatosan lejátsszák a részt vevő dalokat. Ez minden egyes alkalommal csengeti a kasszát, de természetesen a rádiós játszások és az egyéb megjelenések, mint a sajtótájékoztatón való éneklés vagy a letöltés növeli az összeget. Ez akár hét millió forintot is jelenthet majd Alexnak” – mondta egy jogdíjakban jártas szakember a Blikknek.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: