5 dolog, ami nélkül nem működhet egy harmonikus párkapcsolat

Egy harmonikus és kiegyensúlyozott párkapcsolatnak számtalan, rendkívül fontos alappillére van. Nem igazán lehetne csak egyet kiemelni a sok közül, hiszen a sok kis egészből készül egy olyan masszív, meghatározó alap, amely közül bármelyik hiányzik, megbomlik az egyensúly. Hogy mik azok a dolgok, amelyek nélkül nem lehet harmonikus egy párkapcsolat? Az alábbiakban ezt gyűjtöttük össze!

1. Szeretet

Noha sokszor és sok helyen hangsúlyozzák, hogy a szerelem a párkapcsolatok alapja, ez azonban hazugság. A szerelem a gyerekeknek és tinédzsereknek való heves érzelem, az igazán tartós és harmonikus kapcsolatok ugyanis minden esetben szereteten és kötődésen alapulnak, egy olyan köteléken, ami erősebb holmi szerelemnél vagy bármilyen gyermeki reakciónál és érzelemnél. Egy kapcsolat nem lángolhat az idők végezetéig, lassan elszürkül, és átalakul szeretetté. A nagy kihívás az, hogy ekkor is megőrizzük a kölcsönös vonzalmat és bizalmat, hogy ekkor is tudjunk szenvedélyesen egymásra nézni, még ha sokszor a külső tényezők miatt ez nem is lesz olyan egyszerű.

2. Tisztelet

Kölcsönös tisztelet nélkül nincs párkapcsolat. Nem csak a férfinak kell tisztelnie a nőt, hanem a nőnek is a férfit, ami sok kapcsolatból hiányzik, és éppen ezért jön a hűtlenség, az árulás, a hazudozás, vagy a kétes szituációk. Ha valakit szeretünk, ha valakit kiválasztunk magunknak, az megérdemli, hogy tiszteljük őt, és természetesen nekünk is jogunk elvárni viszont az ő tiszteletét.

3. Szabadság

5 dolog, ami nélkül nem működhet egy harmonikus párkapcsolat

5 dolog, ami nélkül nem működhet egy harmonikus párkapcsolat

A szabadság azt jelenti egy kapcsolatban, hogy a másikat se érzelmileg, se szellemileg ne fojtsuk meg, ne korlátozzuk vagy határoljuk be, legfeljebb csak egészséges mértékben, ami építi és nem rombolja kapcsolatunkat. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy ne legyünk féltékenyek, hiszen mindenki féltékeny, de ha párunk el akar menni a rokonaihoz, esetleg a kollégái szerveznek egy görbe estét, akkor nem szabad megtiltani neki. Az már nyilván más tészta, ha barátaival akar kiruccanni, sok kapcsolatba ugyanis ez már azért nem fér bele, ám a szabadság határait mindenkinek már idejekorán érdemes lefektetnie.

4. Kommunikáció

A kommunikáció alapvető fontosságú minden egyes párkapcsolatban, hiszen az embereknek egyrészt szükségük van arra, hogy beszélgessenek egymással, másrészt pedig a legalapvetőbb problémákat csak és kizárólag úgy lehet leküzdeni, ha mindent megbeszélünk. Ehhez nem elég napi néhány szót váltani, ehhez le kell ülni, és legalább egy közösen eltöltött vacsora során átbeszélni, hogy mi történt aznap, mi a helyzet jelenleg, mik a jövőbeni tervek, mik a problémák és így tovább. Kommunikálni nem csak szükséges, hanem meg is kell tanulni helyesen csinálni.

5. Szexualitás

Habár egy kapcsolatot soha nem szabad erre felépíteni, a szexualitás bizony nélkülözhetetlen egy harmonikus párkapcsolatban. Nem csak segít levezetni a stresszt és az érzelmeket, hanem a testi kielégülés lelki kielégüléssel és harmóniával párosul, miközben a párokat is közelebb hozza egymáshoz érzelmileg.

Hasonló bejegyzések..

Hozzászólás írása

Biztonsági kérdés: