2014. november 11. - Archívum

Örök dilemma: Vásároljunk vagy béreljünk-e ingatlant?

Örök dilemma: Vásároljunk vagy béreljünk-e ingatlant?

Amennyiben az élet úgy hozza, felmerülhet a kérdés: vásároljunk meg vagy inkább csak béreljük az otthonunkat. Természetesen ennek eldöntése nagyon sokszor az anyagi lehetőségektől függ, ám nem csak és kizárólag. Számos érv szól mindkét megoldás mellett és ellen is, éppen ezért döntés előtt érdemes minden eshetőséget számításba venni.

Megnézem »

Saját lakás vagy albérlet?

Saját lakás vagy albérlet?

Sokan dilemmáznak, hogy melyik a jobb választás: saját lakást vásárolni, vagy fenntartani egy albérletet. A kérdés nem egyszerű, főleg akkor nem, ha a meglévő pénzünk mellé még hitelt is fel akarunk venni, mert egyszerűen nem bírnánk másképpen finanszírozni a saját otthont.

Megnézem »

Családi ház hitelre?

Családi ház hitelre?

Az ingatlanárak ma nagyon alacsonyan vannak, ám hiába, a magyar lakosságnak nincs annyi pénze, hogy egyből a zsebéből képes legyen kihúzni néhány millió forintot. Különböző tanulmányok szerint a magyar nettó átlagkereset nettó 154 ezer forint, ám ez az összeg a sima átlag, nem a medián, ebbe az összegbe beletartoznak a milliókat keresők és a közmunkások is.

Megnézem »

Utazzon külföldre télen!

Utazzon külföldre télen!

Sokan kizárólag a nyári hónapokban képesek magukra venni a hátizsákot, és megindulni a világba. Sajnos sok millió más ember is akkorra időzíti a nyaralását, ezért a nyári szezonban minden hirtelen megdrágul. Pedig van sok-sok ország, ahová télen is nagyon jó menni, ráadásul tízezreket, százezreket lehet spórolni.

Megnézem »